Sute de copii de grădiniţă şi de la grupa pregătitoare din Sibiu, precum şi cadre didactice şi părinţi, au venit, vineri, în parcul Sub Arini, pentru a participa la a doua ediţie a ~Jocurilor outdoor INVICTUS~, organizate de Grădiniţa cu program prelungit nr. 22 din oraş, Asociaţia Voluntarilor INVICTUS România şi Academia Forţelor Terestre ”Nicolae Bălcescu„.

Copiii s-au putut înscrie la competiţiile de curse INVICTUS, pe trasee şi cu obstacole inedite organizate în parcul Sub Arini de voluntarii INVICTUS şi cadeţii Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, dar şi la concursuri de tras cu arcul, de îndemânare şi alte întreceri şi jocuri atractive pentru ei, organizate pe grupe de vârstă şi de gen, individual sau pe echipe, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, organizatorii le-au oferit copiilor posibilitatea de a lua parte la ateliere în aer liber, la cursuri de nutriţie, un club de lectură pentru copii, o tombolă şi multe altele.

“Surpriza din acest an o constituie prezenţa în mijlocul copiilor a membrilor echipei INVICTUS România, militarii eroi care şi-au pierdut un picior, o mână sau vederea în teatrele de operaţiuni, însă nu renunţă la luptă niciodată. Astfel, eroii vii sunt alături eroii mici, cu toţii sub drapelul unei ţări şi a unei cauze pentru veteranii şi eroii României”, au spus organizatorii.

Militarii eroi INVICTUS le-au transmis copiilor din experienţa lor, subliniindu-le mesajul “Să nu cedaţi niciodată”, iar copiii i-au omagiat pe aceştia prin prezenţa în număr foarte mare, arătându-le că viitorul ţării pentru care s-au jertfit îi cinsteşte şi este alături de ei.

A doua ediţie “Jocurilor copiilor outdoor INVICTUS” sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu, Aria SportSibiu, Asociaţia Clubul Sportiv Aria pentru SportSibiu, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu, Asociaţia Grădiniţa Veseliei Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.