Elevii din echipele României au obținut șase medalii de argint la a XVII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 4 – 11 mai, în localitatea portugheză Almada.

Cei șase olimpici premiați sunt Mihnea Nastai (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare), Tudor Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București) și Mircea Raul Bodrogean (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – echipa A, respectiv Mălina Elena Constantinescu (Colegiul Național din Iași), Gheorghe Găitan (Colegiul Național ,,Petru Rareș” din Suceava) și Neculau Octavian (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – echipa B.

Echipele au fost coordonate de conf. dr. ing. la Universitatea Politehnica din București, Stefan Theodor Tomas (conducătorul delegației și mentor pentru chimie), lector dr. la Facultatea de Biologie a Universității din București, Georgiana Duță-Cornescu (mentor pentru biologie) și Ion Toma (mentor pentru fizică), profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Capitală.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe. Fiecare stat poate înscrie două formaţii alcătuite din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline (biologie, chimie şi fizică), punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 24 de țări.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat și felicitat delegația României pentru rezultatele obținute, duminică, 12 aprilie, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, la întoarcerea în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.