Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat la Realitatea TV că o măsură necesară în sistemul românesc de învăţământ este ca numărul de elevi să nu mai depăşească 25.

“Şcolile din România se depopulează în sensul că sunt copii din ce în ce mai puţini în şcoli. Atunci trăim următorul fenomen – şi datorită faptul că şcoala românească este polarizată – adică sunt şcoli cu performanţe foarte bune (…) şi şcoli cu performanţe slabe – părinţii fac o presiune pe şcolile bune. Suntem în situaţia ca în şcolile care se dopopulează să avem puţini elevi şi să avem foarte mulţi elevi, 30-35 în clasă, în şcolile foarte bune. Încercăm să găsim soluţii în aşa fel încât să nu mai ajungem aici. Şi am început de acum, pentru că în curând, probabil săptămâna aceasta, vom avea cifra de şcolarizare pentru anul următor aprobată, să nu mai trecem dincolo de 25 de elevi în clasă. Este o măsură care este posibilă în sistemul românesc de învăţământ şi după părerea mea este absolut necesară”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Ministrul a mai declarat că în acest an se va dubla numărul de locuri la şcolile profesionale. “Se dublează pentru că angajatorii au cerut dublarea acestor locuri din nevoia rezultată de pe piaţa forţei de muncă”, a afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.