Dorna și Salvați Copiii România au lansat, alături de jucătoarea profesionistă de tenis Simona Halep, proiectul „Strigăt de viață” – un apel către toți românii de a susține dreptul la viață al bebelușilor născuți prematur. Proiectul, parte a campaniei Grijă pentru copii, ajunsă deja la ediția cu numărul 7, a fost lansat printr-un concert extraordinar susținut de Orchestra Națională Radio la Sala Radio din București.

Concertul Orchestrei Naționale Radio, dirijat de maestrul Vlad Conta, a început cu un moment surpriză pentru cei prezenți la eveniment: odata cu semnalul pe care dirijorul l-a dat pentru începerea concertului, toți cei 80 de muzicieni ai Orchestrei au lăsat instrumentele din mâini și au tăcut, pret de cateva minute. Linistea din sala a crescut si mai mult asteptarea in randul spectatorilor care s-a incheiat in momentul in care, pe un ecran aflat în spatele orchestrei, au aparut mai multe imagini care dezvaluiau motivul acestei taceri: bebelușii născuți prematur nu au putere să plângă la naștere, așa cum o fac copiii născuți la termen. Ei vin pe lume in liniste, fara sa strige, fara sa poata scoate un sunet.

Liniștea care s-a așternut asupra sălii de spectacol nu a fost decat un simbol menit sa atraga si mai mult atentia celor prezenti asupra emotiei pe care o simte o mama, asteptand cu infrigurare primul strigat de viata al copilului sau. Astfel, prin mesajul #strigatdeviata, Dorna și Salvați Copiii își propun ca anul acesta să informeze cât mai mulți oameni cu privire la situatia bebelușilor născuți prematur, care au nevoie de ajutor special pentru a supraviețui.

„Toții știm, fie că suntem sau nu părinți, că există un moment critic atunci când un copil vine pe lume: plânsul de la naștere. Acel prim strigăt care îi anunță pe toți cei prezenți că bebelușul s-a născut și este pregatit pentru viață. Pentru unii părinți, acest sunet se lasă așteptat. Și cred că liniștea din acel moment marcheaza de fapt unul dintre cele mai durerose clipe din viata unei mame. Cu acest gand, ii invitam toți românii să dea share mesajelor #StrigatDeViata de pe site-ul Dorna.ro. Impreuna putem ajuta mai mult decât credem”, spune Miruna Smeureanu, Director de Marketing al Coca-Cola România.

Campania “Grijă pentru copii” a ajuns anul acesta la cea de-a 7-a ediție. În tot acest timp, Dorna și Salvați copiii au dotat 60 de maternități din România cu 96 de echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuților prematur, în valoare aproximativă de 700.000 de euro.
Lista completă a maternităților dotate în cadrul campaniei este disponibilă pe site-ul dorna.ro: http://www.dorna.ro/ro/grija-pentru-copii/maternitati.

„O naștere prematură înseamnă, de cele mai multe ori, o luptă între viată și moarte. Din păcate, România este pe primele locuri în lume la acest capitol și, pe lângă ajutorul pe care îl oferim prin aparatură de specialitate, este nevoie ca această campanie să fie una de informare. Este important ca mamele să știe ce trebuie să facă în timpul sarcinii, astfel încât să nu ajungă în situația de a naște mai devreme de termen. De aceea, facem apel către oameni să ducă mai departe mesajul nostru și să atragem atenția asupra acestui fenomen”, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Campania de anul acesta face apel către toți românii să dea share mesajului #StrigatdeViata, de pe site-ul www.dorna.ro, arătând astfel că susțin cauza copiilor nascuti prematur.
La finalul campaniei, Dorna, cu sprijinul Salvați Copiii România, va dona, ca și în anii precendenți, echipamente medicale specializate pentru copiii născuți prematur, către maternitățile care au nevoie de ele.

Simona Halep, prima jucătoare profesionistă de tenis din România care a ajuns pe primul loc in clasamentul feminin de tenis – si a si ramas pe aceasta pozitie timp de 12 luni consecutive – s-a alăturat acestei cauze încă din 2015, îndemnând la implicarea fiecăruia dintre noi.

„Mă bucur că am șansa să promovez o cauză atât de importantă, în care eu cred cu tărie. Copiii sunt o bucurie, iar eu iubesc în mod special copiii. Trebuie să fim alături de cei mai mici dintre ei, pentru că ei nu au putere să lupte singuri. Și eu, ca sportiv de performanță, știu cât de importantă este susținerea oamenilor din jurul meu, fie că vorbim despre un gând bun scris, fie despre strigătele de încurajare care vin din tribună. Sper ca fiecare dintre voi să contribuie la susținerea copiilor născuți înainte de termen, așa că ii invit pe toți să dea share cauzei noastre, #strigatdeviata, de pe site-ul www.dorna.ro”, Simona Halep, ambasadorul campaniei “Grijă pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.