Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat marţi punerea pe piaţă a primului medicament destinat special depresiei noilor mame, o boală gravă care afectează una din nouă mame din Statele Unite, relatează miercuri AFP.

Avantajul brexanolonei (marca Zulresso, laboratorul Sage Therapeutics) este acela că acţionează foarte rapid, în două zile, în timp ce antidepresivele tradiţionale au efect după săptămâni sau chiar luni.

Cu toate acestea, Zulresso trebuie administrat intravenos într-un centru medical, sub supraveghere medicală, timp de 60 de ore, din cauza riscului de leşin observat în unele cazuri în timpul studiilor clinice, scrie Agerpres.ro.

“Depresia postpartum este o boală gravă care, atunci când este severă, poate fi mortală. Femeile pot avea gânduri de a se răni sau de a-şi răni copilul”, a declarat într-un comunicat Tiffany Farchione, directoarea interimară a diviziei de produse psihiatrice a centrului FDA pentru evaluarea medicamentelor.

Cele mai frecvente efecte secundare sunt somnolenţa şi uscăciunea gurii.

Sage Therapeutics a anunţat că medicamentul urmează să fie disponibil la sfârşitul lunii iunie în Statele Unite.

Tratamentul ar urma să coste 34.000 de dolari, potrivit mass-mediei americane, acesta fiind preţul de catalog pentru cei care nu au asigurare medicală. Asiguraţii beneficiază în general de reduceri care ar urma să se aplice şi acestui tratament, potrivit surselor citate. Totuşi, şederea în spital va creşte costul administrării sale.

Conform unui studiu realizat de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, 11,5% dintre noile mame au suferit de depresie postpartum în 2012 în Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.