Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a participat joi la redechiderea secției de Endocrinologie pediatrică din cadrul Institutului Parhon. Secție a fost reamenajată din fondurile proprii ale Institutului, investiția fiind în valoare de 229.000 lei.

În cadrul lucrărilor de reparații și reamenajare au fost refacute instalațiile sanatiare, grupurile sanitare, au fost înlocuite saltelele, geamurile și suprafețele.

Cele 11 saloane au astazi un design nou, adecvat pentru micii pacienți. Cele 40 paturi din această secție sunt deservite de 5 medici, 15 cadre medii și auxiliare, pe secție se fac anual 3200 de internări în spitalizare de zi și continuă.

„Anul acesta, politicile de sănătate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor și iată că reprezentanții Institutului Parhon au înțeles acest lucru. Felicit inițiativa noii echipe care conduce azi Institutul Parhon pentru că au înțeles că este o prioritate reconstrucția secției de pediatrie. Astfel de inițiative aștept de la managerii spitalelor din toată țara, care au datoria să se preocupe de condițiile oferite pacientilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.
Prin profilul medical suprapus peste doua specialități – endocrinologie și pediatrie- secția se remarcă prin unicitatea activităţii şi a rezultatelor deosebite, obţinute de pe un segment fragil al populaţiei – copiii cu afecţiuni endocrine.

Patologia endocrinopediatrică este vastă și variată – de la tulburările de creștere (statură mică, statură înaltă) la tulburările pubertare (pubertatea precoce, pubertate întârziată), la patologii sensibile și dificile care necesită interdisciplinaritate de tipul tulburărilor de dezvoltare sexuală.

Activitatea medicală desfășurată în această secție este aliniată ghidurilor de diagnostic și terapie internaționale, iar micii pacienți beneficiază de experiența specialiștilor, dublată de activitatea echipelor de cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.