Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici sâmbătă, 23 martie 2019, de la ora 11:00 la o nouă întâlnire cu Dodi și Roni. Temerarii exploratori vor fi însoțiți de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului.

Primăvara trezește la viață întreagă natură, iar plantele, animalele și oamenii se bucură deopotrivă de căldura soarelui. În prima parte a întâlnirii, Andreea le va povesti micuților despre trei viețuitoare care așteaptă cu nerăbdare sosirea primăverii: barza, popândăul și fluturele negru. Barza se va reîntoarce în țară, marcând astfel începutul primăverii, popândăul ne va arăta atât căsuța lui de vară, subternă, pe care o sapă tot timpul anului, cât și pe cea în care s-a adăpostit pe timpul iernii; tot acum, copiii vor afla că există câteva specii de fluturi de zi care iernează ca adult și care au un comportament specific care le asigură supraviețuirea. Fluturele negru se învelește cu un strat de frunze moarte care îl protejează, iar stratul de zăpadă acționează ca o pătură izolatoare împotriva frigului. Imediat ce se încălzește, acesta iese de sub stratul de frunze și ne încântă cu minunatul lui zbor.

În a doua parte a evenimentului vă propunem o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rând spectatori și protagoniști. Actorii păpușari Ana Crăciun-Lambru, Ana-Maria Cucută, Monalisa Toncu și Victoria Radu au pregătit o mică surpriză tuturor celor care vor fi inspirați de momentele artistice și vor dori să-și facă acasă propriul teatru de umbre!

La întâlnire sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, în limita a 80 de locuri, iar taxa de participare este de 15 lei/copil.

Parteneri: Pipo și Doxi

Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.