Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a care au participat luni la proba de limba şi literatura română din cadrul simulării Bacalaureatului au avut de rezolvat cerinţe pe baza unor texte de Ioan Slavici, Cella Serghi, Ion Barbu şi Tudor Arghezi.

Elevii de clasa a XI-a de la filiera teoretică – profilul real, filiera tehnologică, filiera vocaţională, dar şi cei de la profilul umanist şi pedagogic au avut de rezolvat la primul subiect cerinţe pe baza unui text din opera “Amintiri” de Ioan Slavici.

La cel de-al doilea subiect, elevii claselor a XI-a au avut de prezentat în minimum 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment al operei “Pânza de păianjen” de Cella Serghi.

Ultimul subiect le cerea participanţilor la simulare de la filiera teoretică – profilul real, filiera tehnologică, filiera vocaţională să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţi ale unei comedii studiate, iar celor de la profilul umanist să realizeze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-o comedie studiată.

Elevii de clasa a XII-a au avut de rezolvat la primul subiect cerinţe pe baza unui fragment din opera “Sub constelaţia numerelor” de Ion Barbu.

La cel de-al doilea subiect, li s-a cerut să comenteze, în minimum 50 de cuvinte, un fragment, evidenţiind relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice din “Toamnă de suflet” al lui Tudor Arghezi.

Ultimul subiect pentru elevii claselor a XII-a, profilul real, filiera tehnologică, filiera vocaţională a fost redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţi de construcţie a unui personaj într-un roman interbelic studiat.

Celor de la profilul umanist li s-a cerut la ultimul subiect să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic studiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.