Două camere sterile, a căror finanţare ce se ridică la 100.000 de euro a fost asigurată printr-o sponsorizare oferită de organizatorii festivalului Untold, au fost inaugurate la Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca, scrie Agerpres.ro.

Potrivit şefului clinicii, Gheorghe Popa, inaugurarea celor două camera sterile, destinate departamentului de Onco-Pediatrie, este extrem de importantă deoarece copiii cu tumori maligne severe au nevoie de condiţii speciale pentru a fi feriţi de contaminarea cu bacterii agresive.

“Inaugurarea a două camere sterile, cu câte un singur pat, pentru departamentul Onco-Pediatrie al clinicii, este un moment important, dotarea fiind una specială, cum sunt puţine în România. Importanţa lor este majoră pentru tratarea copiilor cu tumori maligne severe, care sunt imunodeprimaţi, iar riscul contaminării în spital cu bacterii agresive este major. Lupta împotriva infecţiilor şi prevenirea lor este de importanţă vitală, la fel şi asigurarea unor condiţii vitale pe perioada în care copilul cu leucemie face tratament. Cele două camere ne oferă posibilitatea de a trata cazurile de cancer şi, în măsura în care tratamentul este eficient, copiii să supravieţuiască. Camerele sunt suficiente, un copil bolnav va sta două săptămâni pentru un tratament”, a spus Gheorghe Popa.

El a subliniat şi faptul că, de acum, clinica poate oferi condiţiile necesare pentru a-i determina pe părinţii copiilor cu afecţiuni oncologice să aleagă să nu mai plece în străinătate pentru tratamente şi să fie încrezători că şi în România pot găsi condiţiile de îngrijire medicală şi de igienă care se impun în asemenea cazuri.

Investiţia a constat în amenajarea a două camere care au fost dotate cu instalaţii de filtrare a aerului şi care au presiune constantă, astfel încât să poată fi ţinute sub control foarte strict condiţiile de sterilitate. De asemenea, camerele prevăd şi capacitatea de însoţire a copiilor de către părinţi pe parcursul tratamentului.

Potrivit datelor oferite de organizatori, în România, unul din doi copii bolnavi de cancer moare, în timp ce în ţările din vestul Europei rata de supravieţuire depăşeşte 90%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.