Anunţ de ultimă oră despre alocaţiile copiilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, preluat de Agerpres, că alocaţiile pentru copii vor fi crescute şi a adăugat că, în ceea ce priveşte plafoanele bugetare, aşteaptă motivarea CCR.

Întrebat cum comentează faptul că CCR a admis sesizarea preşedintelui asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, Dragnea a spus: “Alocaţiile vor fi crescute. În momentul în care Klaus Iohannis va promulga legea bugetului, Guvernul va adopta imediat o ordonanţă de urgenţă care să mărească alocaţiile copiilor. Deocamdată nu avem motivarea Curţii. Cum apare motivarea Curţii – eu nu am criticat niciodată şi nu voi critica deciziile CCR şi nici nu voi pune presiune să iasă mai repede – imediat ce va ieşi motivarea Curţii în ceea ce priveşte legea privind plafonarea (…) o vom adopta în procedură de urgenţă aşteptând ulterior să vedem ce face Klaus Iohannis cu bugetul, că s-ar putea să-l retrimită în Parlament. Poate e supărat de anumite capitole. Suntem pregătiţi să adoptăm rapid, în cele mai scurte termene prevăzute de regulament şi de Constituţie”.

Totodată, CCR a respins sesizarea şefului statului privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *