Cea mai mare grădiniţă din România a fost inaugurată joi în Sectorul 4 din Capitală, ea urmând să funcţioneze, începând cu data de 1 martie, în centrul comercial Grand Arena, situat pe Bulevardul Metalurgiei. Noua grădiniţă va avea o capacitate de peste 500 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, şi este amenajată pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, aici copiii vor beneficia de condiţii deosebite de studiu şi siguranţă.

Pentru început, aici vor fi aduşi peste 500 de preşcolari înscrişi la grădiniţele „Dumbrava Minunată” şi 225, ce vor fi relocate temporar ca urmare a începerii lucrărilor de consolidare şi modernizare, a căror complexitate nu permite executarea lor concomitent cu desfăşurarea orelor de curs.

Ambele clădiri în care au funcţionat până acum cele două grădiniţe sunt încadrate în clasa I de risc seismic şi se află într-o avansată stare de degradare.

Noua grădiniţă va avea 21 de săli de clasă, dotate conform cerinţelor educaţionale. De asemenea, preşcolarii vor avea la dispoziţie săli de mese şi cabinete medicale.

Grădiniţa va funcţiona cu program normal (8,00 – 12,00) şi cu program prelungit (8,00 – 18,00), bugetul alocat de Primăria Sectorului 4 pentru amenajarea ei fiind de aproximativ 2.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.