Noi ateliere interactive de programare vor fi deschise în cadrul proiectului “CoderDojo Tech Academy”, care va fi lansat marţi şi care este parte a programului educaţional “Alt Viitor”.

“CoderDojo Tech Academy” este un proiect susţinut de Microsoft România, care presupune deschiderea de noi dojo-uri (ateliere interactive de programare) unde copiii vor fi iniţiaţi în programare folosind diverse tehnologii, în funcţie de competenţele fiecărui mentor şi de resursele preferate (Minecraft education, Java, Scratch, etc)”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, marţi va fi deschis în Bucureşti un nou “CoderDojo” prin care organizatorii îşi doresc să îi apropie pe copii de tehnologie într-un mod responsabil şi creativ, să îi pregătească pentru joburile viitorului şi pentru o lume transformată prin tehnologie.

Atelierele dezvoltă creativitatea, capacitatea de comunicare, relaţionare şi spiritul de echipă, şi nu în ultimul rând copiii învaţă cum pot folosi tehnologia într-un mod responsabil

Evenimentul este organizat de Microsoft România împreună cu Şcoala de Valori şi CoderDojo Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.