Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă se întorc luni la cursuri, urmând a începe semestrul al doilea după o săptămână de vacanţă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, informează Agerpres.

Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este în perioada 20 aprilie – 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a – în data de 7 iunie.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare.

Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate face în perioada vacanţelor şcolare.

Odată cu reluarea cursurilor trebuie să fim pregătiți și de greu suportabilele blocaje în trafic la orele de vârf. În Capitală, elevii beneficiază de azi de transport de suprafaţă gratuit. Primăria va suporta costul şi anunţă că şcolarii trebuie să îşi reînoiască lunar abonamentele, chiar dacă nu plătesc nimic pentru ele. Cardurile se eliberează pe baza carnetului de elev, însoţit de copie după certificatul de naştere sau de cartea de indentitate.

De asemenea, medicii avertizează că revenirea copiilor în colectivități în această perioadă va duce la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, aflându-ne în plin sezon al virozelor și gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.