Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă acces gratuit în expunerea permanentă tuturor vizitatorilor marți, 15 ianuarie 2019, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Cu această ocazie veți putea admira la etaj expoziția temporară „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, care prezintă publicului larg unele dintre cele mai importante contribuții aduse de oameni de știință români la dezvoltarea științelor zoologice. Structurată în cinci secțiuni, expoziția elogiază realizările științifice ale savanților Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc și Petre Mihai Bănărescu, prin expunerea de imagini inedite din viața acestora, de informații importante din biografia lor, de documente, cărți sau alte lucrări importante publicate de către aceștia, precum și a unor obiecte care au aparținut celor cinci personalități.

Cei care ne vor trece pragul în această zi vor avea prilejul să descopere o parte din patrimoniul științific impresionant al muzeului: circa 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, de la ecuator la regiunile polare, sau colectate de la suprafaţa apei şi până la mai mult de 6.000 de metri adâncime, unele dintre ele fiind expuse în câteva dintre cele mai vechi diorame din lume.

Sunteți așteptați, așadar, pe 15 ianuarie în număr cât mai mare, programul nostru de vizitare fiind între orele 10:00 și 18:00 (ultima oră de intrare fiind 17:00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.