Direcția de Sănătate Publică București continuă acțiunea de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” , potrivit unui comunicat.

În această săptămână inspectorii sanitari au monitorizat acțiunile de igienizare, curățenie si dezinfecție care au fost efectuate în cadrul maternității și care o parte dintre ele au fost finalizate, precizează Ministerul Sănătății.

La începutul acestei săptămâni, luni și marți, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe în cadrul autocontrolului realizat de către maternitate. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unității sanitare, respectiv săli de naștere, saloane lehuze, precum și din departamentul de fertilizare in vitro (FIV).

După probele de autocontrol recoltate de maternitate, în vederea finalizării acțiunii de verificare la unitatea sanitară, inspectorii sanitari vor preleva astăzi 75 probe suplimentare din blocul operator, filtrul spălător medici, ATI cezariene ale căror rezultate vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare.

Conform reprezentanților DSP București, până în prezent un număr de 45 copii care s-au născut la Maternitatea Giulești au fost confirmați cu MRSA, 2 copii colonizați și 5 infirmați.

În acest moment 15 copii confirmați cu MRSA, mai sunt internati în alte unitati sanitare din care: 5 la Spitalul clinic de urgență pentru copii “Grigore Alexandrescu”, 2 la Spitalul Clinic de Copii „MS Curie”, 4 la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” si 4 la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Prof. „Dr. Alfred Rusescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.