Sâmbătă, 17 noiembrie, British Council îi așteaptă pe tinerii interesați de studiile în Marea Britanie la o nouă ediție a târgului Study UK Exhibition la Hotel Sheraton în București. Intrarea este liberă, iar participanții se pot înregistra gratuit pe www.britishcouncil.ro.

Cu peste 10 seminarii informative gratuite și un târg în cadrul căruia se pot întâlni cu reprezentanții universităților britanice, evenimentul le oferă tinerilor ocazia de a primi informații actualizate și consiliere privind studiile în Marea Britanie.

În acest an, șase universităţi de prestigiu îşi vor prezenta oferta educaţională de programe universitare şi postuniversitare pentru cei care doresc să îşi continue studiile în Marea Britanie şi să beneficieze de o educaţie apreciată la nivel mondial. Printre universitățile prezente se numără și destinații de top pentru studenții români, precum The University of Manchester sau University of Warwick.

În plus, participanții vor putea asista la seminarii și prezentări gratuite susținute de specialiști din Marea Britanie și România, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum: pregătirea dosarului de aplicație, alegerea programului de studii, construirea unui portofoliu de succes, pregătirea pentru testul IELTS, procesul de admitere sau acomodarea ca student.

O noutate în programul ediției din acest an o reprezintă sesiunile “Alumni Insights” cu absolvenți români de top din Marea Britanie, în cadrul cărora tinerii interesați de educația britanică în domenii ca știință, IT, medicină sau afaceri vor putea afla informații și sfaturi despre viața de student, așteptările academice și oportunitățile profesionale. Sesiunile “Alumni Insights” se desfășoară sâmbătă, pe 17 noiembrie, de la 13.30 și 15.00, în cadrul Study UK Exhibition.

“Ne bucurăm că Marea Britanie continuă să fie o destinație preferată pentru studenții români, iar prin Study UK Exhibition vrem să le reamintim că educația nu are granițe, și că în 2019 se vor bucura de aceleași drepturi și beneficii pentru studiile în Marea Britanie, precum și de toată susținerea pentru a accesa programele care îi ajută să-și atingă potențialul. Prin metodele inovative de predare și programele de cercetare recunoscute la nivel mondial, universitățile britanice le oferă tinerilor o educație de top, iar studenții români aduc valoare campusurilor în plan academic și cultural.” a declarat Nigel Bellingham, directorul British Council România.

Sectorul educaţiei din Marea Britanie este unul dintre cele mai internaţionale din lume. Marea Britanie continuă să fie o destinație de top pentru studenții români, iar elevii şi profesorii din statele membre UE şi din alte ţări sunt în continuare mai mult decât bineveniţi. Studenții din Uniunea Europeană vor avea acces și în 2019 la împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie, iar nivelul taxelor de studiu rămâne neschimbat. Universităţile britanice oferă un mediu primitor pentru studenţii internaţionali, dovadă şi gradul ridicat de satisfacţie a studenţilor.

Pentru studenţii actuali din UE, dar şi cei care îşi încep studiile în 2019-2020, nu vor apărea schimbări legate de condiţiile de eligibilitate pentru accesarea împrumutului guvernamental şi la taxele de studii. Această garanţie se aplică pe toată durata studiilor, chiar dacă acestea se vor finaliza după ieşirea Marii Britanii din UE. (https://study-uk.britishcouncil.org/planning/eu-students)

Peste 135,000 de studenţi din Uniunea Europeană sunt înscrişi la universităţile britanice, reprezentând peste 5% din numărul total de studenţi. Dintre aceştia, peste 8000 sunt studenţi din România.

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.