Toamna premierelor continuă la Opera Comică pentru Copii cu un nou spectacol pentru cei mici. În zilele de 9, 10 și 11 noiembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), prezintă premiera baletului ,,Prinț și Cerșetor”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, cu un libret de Oleg Danovski și Ionel Hristea, după celebrul roman al lui Mark Twain.

În Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, cei mici, însoțiți de familiile lor, vor avea ocazia să se bucure de un regal de balet, dar și să învețe lecții valoroase despre viață din minunata poveste a Prințului și a Cerșetorului. În luna noiembrie, spectacolul ,,Prinț și Cerșetor” are programate 19 reprezentații. Biletele se pot achiziționa din rețeaua www.bilete.ro.

“<> este o frumoasă poveste despre curiozitate, prietenie și curaj – toate trăsături atât de specifice copilăriei. Iar când „povestitorii” sunt chiar doi copii, acțiunea este și mai interesantă! Și Prințul, și Cerșetorul vin în fața noastră cu dorința de a ne împărtăși ceea ce știu ei mai bine: bucuria de a schimba viața cuiva – în cazul Prințului – respectiv demnitatea cu care primește șansa oferită – în cazul Cerșetorului. Toate acestea se întâmplă pe scena Operei Comice pentru Copii într-un balet spectaculos și jucăuș, care captează atenția tuturor iubitorilor de dans. Muzica veselă, coregrafia antrenantă și scenografia deosebită ne poartă pe tărâmul unde visurile se împlinesc, într-unul dintre cele mai iubite balete românești!”, a spus Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

,,Toate spectacolele au ceva aparte, toate pornesc de la punctul 0 și cresc asemenea unui copil, iar la deschiderea cortinei te desparți de copilul pe care l-ai crescut timp de zeci de ore în sala de repetiții și mai apoi pe scenă, ca să îl lași să-și trăiască viața, iar spectatorul să plece cu el în suflet”, a declarat Cătălin Caracaș, regizorul spectacolului ,,Prinț și Cerșetor”.

Programul ,,Micii Jurnaliști” continuă cu ocazia avanpremierei și premierei spectacolului de balet ,,Prinț și Cerșetor”. Copii cu vârsta între 7 și 12 ani, care doresc să experimenteze cum este să fii jurnalist cultural, sunt invitați să trimită, până miercuri, 7 noiembrie, pe adresa occ.revista@gmail.com, un scurt video sau un scurt text în care să spună ce spectacol al Operei Comice le place și de ce sau ce spectacol și-ar dori să vadă. Filmulețul sau textul trebuie să fie însoțit de numele complet al micului jurnalist aspirant și vârsta. Micii jurnaliști care vor fi selectați vor primi pe e-mail invitația cu 2 locuri disponibile! Cele mai bune articole pe care le vor scrie micii jurnaliști după experiența de la avanpremieră vor fi publicate în Revista OCC și pe pagina de Facebook a instituției. Programul „Micii Jurnaliști” se desfășoară la Opera Comică pentru Copii din stagiunea 2016-2017 și până acum peste 100 de copii au luat parte la spectacole, la turul din spatele cortinei și la conferințele de presă cu echipele de creație și artiștii care au urmat după premiere.

Peste 100 de spectacole în luna noiembrie la Opera Comică pentru Copii!

În luna noiembrie, echipa Operei Comice pentru Copii a pregătit peste 100 de spectacole pentru cei mici. În zilele de 10, 11, 17 și 18, povestea faimoasă a doi prieteni necuvântători, ,,Onix și Barton”, va putea fi urmărită la Sala UnderGrant. Însoțiți de papagalii Max și Mix, cățelul vagbond Barton și pisicuța Onix, care s-a pierdut de familia ei, trec printr-o serie de peripeții în orașul aglomerat și descoperă lecții valoroase despre familie, prietenie, singurătate, iubire și rezistență.

Tot în aceste zile, în Salonul Mozart, Opera Comică pentru Copii vă invită să descoperiți instrumentele muzicale, prezentate pe înțelesul celor mici în concertul lecție ,,Orchestra Lui Nino”. Copiii vor putea participa și la jocuri interactive prin care vor descoperi ce instrument muzical li se potrivește.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.