Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu după publicarea unor imagini cu numeroşi tineri surprinşi prăbuşiţi pe străzile oraşului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, care s-ar fi aflat sub influenţa drogului “Zombie”. Sesizarea vizează posibila încălcare a unui articol din Constituţie privind protecţia copiilor şi a tinerilor, relatează Digi24.ro, potrivit News.ro.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la situaţia a numeroşi tineri surprinşi prăbuşiţi pe străzile oraşului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, sub influenţa drogului “Zombie”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de instituţie.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor.

Conform sursei citate, mass-media a prezentat, în 19 septembrie, o situaţie alarmantă existentă în oraşul Câmpia Turzii, unde a pătruns în rândul tinerilor un drog de mare risc, denumit “Zombie”. Imaginile surprinse de presa locală arată mai mulţi tineri care par a fi sub influenţa drogurilor şi care zac prăbuşiţi pe trotuare şi prin parcurile localităţii, tineri despre care presa a relatat că au ajuns, în cele din urmă, în stare gravă, la spital.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au declanşat o anchetă cu privire la această situaţie. Din primele rezultate, se pare că a rezultat că tinerii ar fi consumat un drog nou introdus pe piaţa consumatorilor de droguri din România, extrem de periculos, denumit sugestiv “Zombie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.