Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – două medalii de aur şi două medalii de argint – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varșovia (Polonia).

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu țara gazdă, Polonia.

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeș) și Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila). Laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

Ioan-Tiberiu Mușat (clasa a IX-a) și Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Național „Tudor Vianu” din București, și-au trecut în palmares medalile de argint.

Lotul României a fost însoțit și coordonat de prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani), respectiv Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy) și Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amândoi foști olimpici internaționali, multiplu medaliați la competițiile de profil.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenți din 13 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.