La a doua ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), elevii români au înregistrat un succes remarcabil: o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medalia de aur a fost obținută de Alexandru Luchianov (clasa a VII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), iar medaliile de argint le-au revenit lui Albert Antoniu Greaca (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Bucureşti) şi lui Andrei Moldovan (clasa a VII-a/la Școala gimnazială nr. 79 din Bucureşti). Medalia de bronz a fost adjudecată de Luca Perju Verzotti (clasa a VII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Competiţia s-a desfășurat, în perioada 26 iulie – 1 august, la Innopolis (Tatarstan/Federația Rusă), fiind prezenţi 80 de elevi din 21 de ţări.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) se desfăşoară după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, participanţii sunt elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi. În cele două zile competiţionale, fiecare probă s-a desfăşurat pe durata a patru ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.