Doi copii au fost atacaţi de rechini în New York

Doi copii au fost atacaţi miercuri de rechini, pe coasta Long Island din statul american New York, fiind primul incident de acest gen din ultimii 70 de ani, relatează presa internatională.

Cele două incidente, în care au fost implicaţi o fată în vârstă de 12 ani şi un băiat în vârstă de 13 ani, s-au petrecut la distanţă de câţiva kilometri, în golful Fire Island.

Aceştia nu au suferit răni grave şi se vor recupera complet. Un dinte de rechin a fost extras din piciorul unuia dintre copii şi este analizat.

Atacurile rechinilor asupra oamenilor sunt foarte rare în statul New York.

Fata le-a povestit salvatorilor că statea în apă până la brâu, când a văzut conturul unui peşte în apă. După ce a ieşit la mal, a observat că piciorul îi sângera.

„Am văzut ceva, lângă mine, am simţit durere. M-am uitat în jos şi am văzut o aripioară de peşte”, a declarat fata în vârstă de 12 ani. „Am mers la salvamari şi m-au bandajat”, a adăugat aceasta.

Conform declaraţiei acesteia, umbra din apă avea aproximativ 1,2 metri.

În urma incidentului, şeful salvamarilor, Craig Amarando, a ţinut o conferinţă de presă. „Medicii au confirmat că este o muşcătură de rechin şi au găsit un dinte în piciorul băiatului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *