Crestere cu peste 30% a numarului de calatorii cu copii

Romanii sunt din ce in ce mai dornici sa calatoreasca alaturi de copiii lor si cauta destinatii adecvate varstei celor mici. Un studiu Vola.ro realizat pentru rezervarile de bilete de avion facute in anul 2016 si 2017 a evidentiat o crestere a calatoriilor cu copiii de peste 30%. Mai precis, calatoriile cu infanti (copii sub 2 ani) au crescut cu 33% iar calatoriile cu copii peste 2 ani au crescut cu 35%. Se cauta destinatiile unde se gasesc parcuri de distractie, zone insorite, cu clima blanda si zboruri de maximum 3 ore.

40 euro in medie costa biletul de avion pentru un copil sub 2 ani

Pentru calatoria cu avionul a copiilor sub 2 ani, parintii au mai multe optiuni. Astfel, pot opta pentru a cumpara un loc unde sunt obligati sa monteze un scaun de masina, solutie la care se recurge in special la zborurile intercontinentale, lungi, sau pot opta pentru a tine in brate bebelusul. Solutia din urma are un cost minim asociat. Practic, pentru calatoria bebelusilor parintii au platit anul trecut in medie 40 euro, pret ce presupune ca parintii vor tine bebelusul in brate, securizat cu o extensie de centura. Biletul bebelusilor are asociat dreptul de a lua un carucior pliabil gratuit, fie in cabina, fie la cala, in functie de politica companiei cu care se calatoreste, o geanta de mana cu lucruri de necesitate pentru copii (inclusiv apa sau mancare lichida).

Copiii ce depasesc varsta de 2 ani vor ocupa un loc in avion si vor plati intre 80% si 100% din biletul de avion, in functie de politica companiei aeriene. Diferentele fata de pretul biletului de avion pentru adulti sunt minime.

„Ne place sa spunem ca turistii nostri cresc o data cu noi. Daca acum 10 ani calatoreau in city break-uri si explorau marile capitale europene, acum mare parte dintre ei calatoresc impreuna cu familia si chiar cu copiii, crescand noua generatie de calatori. Rolul nostru, in calitate de consultanti, este sa ii ajutam sa inteleaga cat de usor este sa calatoresti alaturi de copii, sa le dam toate informatiile de care au nevoie inca de la rezervare, astfel incat partea logistica a vacantei sa fie acoperita” a declarat Claudia Tocila, Director de Marketing Vola.ro

Primavara si toamna, sezonul perfect in care parintii calatoresc la parcurile de distractii europene

Vara este sezonul in care romanii calatoresc spre destinatiile estivale apropiate, cum ar fi Turcia, Bulgaria, Grecia, zone in care ajung fie cu zboruri charter, fie cu masina personala. Primavara si toamna insa, opteaza pentru mini-vacante la marile parcuri de distractii europene cum ar fi Disneyland, Legoland, Kidzania, etc, sau in destinatii cu clima blanda, cum este Madrid sau Barcelona. In consecinta, cele mai cerute destinatii pentru calatoriile cu copii sunt Paris-Disneyland, Londra-studiourile Warner Bros pentru fanii seriei Harry Potter si Kidzania, Munchen – Legoland si Barcelona – PortAventura.

Cerere in crestere se inregistreaza si pentru tarile nordice, in special Copenhaga unde copiii se pot distra la Gradinile Tivoli, unul dintre cele mai mari parcuri de distractii din nordul Europei dar si Stockholm, unde puteti petrece o zi intreaga in Skansen, un muzeu al satului unde copiii pot invata despre animale si pot participa la diferite ateliere.

Citybreak-uri pentru familii de la 159 euro / persoana cu zbor si 2 nopti de cazare incluse

Desi perioada Iulie – August este cea mai scumpa pentru vacantele alaturi de copii in marile capitale europene, specialistii Vola.ro au cautat cele mai bune preturi disponibile pentru destinatii precum Paris, Londra, Valencia. Astfel, pentru o vacanta de 3 zile (doua nopti) la Londra, sunt disponibile pachete de la 159 euro / persoana cu zborul si cazarea timp de doua nopti incluse. La Munchen, pentru aceeasi perioada de 3 zile (2 nopti), vacanta costa 169 euro / persoana iar la Paris, cu cazare aproape de Disneyland, preturile incep de la 209 euro / persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *