Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), vineri, 23 martie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate integral în județele Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Ilfov, Olt, Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit) și în municipiul București, anunta Ministerul Educatiei.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de joi, 22 martie (oră de referință: 15:00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Ministerul Educatiei a precizat, prin intermediul unui comunicat că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.