Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), miercuri, 28 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate integral în județele Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița și Olt.

În același timp, suspendarea integrală a cursurilor a fost extinsă până joi, 1 martie, inclusiv, în județele Argeș și Dolj, respectiv până vineri, 2 martie, inclusiv, în Capitală, Ilfov și în județul Teleorman.

De asemenea, miercuri, 28 februarie, activitatea instructiv-educativă se va desfășura parțial în județele Giurgiu (toate unitățile de învățământ sunt închise, cu excepția a cinci grădinițe din municipiu), Tulcea (toate structurile de învățământ sunt închise, cu excepția grădinițelor din municipiu), Vaslui (2 școli au activitatea suspendată), Vâlcea (4 unități de învățământ au activitatea suspendată în data de 28 februarie, Liceul Lădești fiind închis în data de 1 martie) și Vrancea (7 structuri de învățământ din 3 unități cu personalitate juridică sunt închise). Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, 27 februarie (oră de referință: 19:00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.