... ...

MiniArtShow by Ioana Ginghina aduce in Romania “Brave Kids”

Share Button

MiniArtShow by Ioana Ginghină lansează în România “Brave Kids”, un proiect internațional celebru, dedicat copiilor și tinerilor talentați din întreaga lume. Dacă până în prezent s-a desfășurat în Polonia, Slovacia, Georgia și Marea Britanie, în vara acestui an, “Brave Kids” se organizează în București, în parteneriat cu MiniArtShow.

Povestea a început acum 2 ani, când Ioana Ginghină a participat în Polonia cu un grup de 6 copii talentați la ediția “Brave Kids Polonia 2016”. Fiind impresionată de rezultatele acestui proiect și de impactul pozitiv asupra celor mici, Ioana Ginghină a făcut toate demersurile necesare pentru a aduce acest program și în România.

“Pentru mine a fost foarte emoționant să fiu în acest proiect în 2016. M-am schimbat mult, am învățat ce este important în viață și cât de necesar este să-ți iubești aproapele. După această experiență mi-am zis că trebuie sa aduc “Brave Kids” și în România”, povestește Ioana Ginghină.

“Brave Kids” este un proiect complex ce promovează diversitatea culturală și artistică, având ca misiune principală conectarea mai multor grupuri de copii și tineri talentați de la organizații și fundații din întreaga lume. În general, copiii provin din medii defavorizate și fac din activitățile artistice un mod de a-și depăși situația dificilă pe care o trăiesc.

Acest proiect s-a lansat în 2009, iar la ultima sa ediție din 2017, “Brave Kids” a reunit 136 de tineri artiști din 16 țări diferite. Din 2009 până în 2015, proiectul s-a desfășurat în Polonia, în 2016 s-au alăturat Slovacia și Georgia, iar în 2017 gazda a fost Marea Britanie. În acest an, proiectul se va susține în București grație parteneriatului cu MiniArtShow by Ioana Ginghină.

În cadrul programului “Brave Kids România 2018”, în luna august, timp de 3 săptămâni, copii talentați din întreaga lume se vor întâlni în București să lucreze împreună, schimbând experiențele lor artistice și astfel pregătind, la final, un spectacol.

Săptămâna trecută, echipa MiniArtShow a organizat o întâlnire la care au participat diferite familii de români care au aflat mai multe informații despre acest proiect internațional. Ioana Ginghină le-a avut ca invitate pe Ana Maria Stan (15 ani) si Ruxandra Papadopol (9 ani), două dintre participantele la “Brave Kids Polonia 2016”, care au povestit despre experientele lor de acum 2 ani.

“Ne bucurăm că părinții invitați la sediul nostru s-au arătat deschiși în ceea ce privește implicarea în proiectul “Brave Kids”, ce presupune găzduirea a câte 2 copii între 16 – 26 august, perioadă în care se va desfășura proiectul în România. În continuare suntem în căutarea unor familii dornice să se implice în acest proiect care a fost atât de bine primit pe plan internațional”, spune Ioana Ginghină.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...