La începutul lunii martie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, prezintă o nouă premieră: musicalul „Gulliver”, pe muzica lui Marius Țeicu și libretul Silviei Kerim. După succesul extraordinar cu musicalul „Micuța Dorothy”, care a avut 32 de reprezentații cu casa închisă în stagiunea trecută, echipa de creație Antoaneta Cojocaru – regie și Vladimir Turturică – scenografie, se întoarce la Opera Comică pentru Copii cu un nou spectacol. Musicalul „Gulliver” va avea avanpremiera pe 2 martie și premierele pe 3 și 4 martie, la Sala Mare.

În a doua parte a lunii februarie, „luna baletului la OCC”, micii spectatori sunt așteptați să vadă cele mai îndrăgite producții la Sala Mare și Sala UnderGrant. Pe 24 și 25 februarie vor avea loc 4 reprezentații ale baletului „Cenușăreasa”, realizat de Corina Dumitrescu, iar la Sala UnderGrant se va juca „Eliza, micuța florăreasă”, o adaptare coregrafică după „Pygmalion – My fair lady” de George Bernard Shaw, în regia și coregrafia lui Mihai Babușka. La Salonul Mozart copiii vor avea ocazia să călătorească în capitala Marii Britanii, cu „Nino la Londra”, în primul spectacol în limba engleză al Operei Comice pentru Copii.

În perioada următoare continuă concursul aniversar al Operei Comice pentru Copii – Treasure Hunt „Orchestra de aur a OCC” – cu 2018 premii. Participanții sunt invitați să urmărească toate mediile de comunicare și să observe cât mai multe indicii (fotografii sau cuvinte care denumesc instrumente muzicale) prezente în materialele de promovare ale Operei Comice pentru Copii: afișele spectacolelor, articole de presă, spoturi audio și video etc. Înscrierile se fac prin completarea formularului online pe site-ul www.operacomica.ro.

Cele 2018 premii puse în joc constau în bilete la spectacolele din acest an, abonamente pentru stagiunea 2018-2019 și produse personalizate din magazinul OCC, iar marele premiu constă într-un city break la Milano pentru o familie. Concursul se desfășoară până pe 10 aprilie și marchează sărbătorirea a 20 de ani de existență a singurei opere comice pentru copii din lume. Tu ai găsit vreun instrument muzical săptămâna aceasta?

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Orchestra de Aur a OCC: Știai că 16.500 de spectatori au văzut opera „FLAUTUL fermecat” de la premiera din 2015?