S-a lansat al doilea volum al seriei Recunoaște Emoția, Sunt la școală. Cum mă simt?. Cartea se adresează copiilor școlari și poate fi citită direct de aceștia.

Viața la școală înseamnă o multitudine de trăiri emoționale, bucurie, curiozitate, tristețe și numeroase alte sentimente, unele chiar confuze, iar acestea au fost descrise într-o manieră unică de către autoarea Corina Bimbașa în cartea „Sunt la școală. Cum mă simt?” care a fost lansată pe 7 decembrie, la Seneca – Anticafe.

Este cel de al doilea volum al seriei „Recunoaște Emoția” și se adresează copiilor din ciclul primar, cu vârste între 7 și 10 ani, fiind scrisă astfel încât să fie citită direct de aceștia. Cartea prezintă aventura în cadrul școlii a personajului principal, Papucul, care experimentează o paletă întreagă de emoții.

Prin intermediul acestei cărți micuții vor putea găsi răspunsurile la o serie de întrebări legate de propriul lor parcus școlar din perspectivă emoțională. Mai mult decât atât, fiind o carte ce poate fi citită de toată familia, adulții vor avea oportunitatea de a afla și discuta despre emoțiile apărute la școală și despre situațiile care le generează, dar și cum se simt cei mici puși față în față cu acestea.

Pentru a spori interactivitatea, dar și pentru a conferi și mai multă plăcere lecturii, cartea cuprinde o serie de ilustrații realizate cu măiestrie și mare grijă de către Ana-Maria Gălățeanu.

“Am fost inspirată să concep mesajul din această carte din realitatea școlară a copiilor de clasă mică (cls 0-4) care, cu unele greutăți sau nu, mai rapizi sau nu, se confruntă atât ei cât și părinții cu tot felul de situații pe care le rezolvă mai greu sau mai ușor. O concluzie evidentă: la școală e ca în viață – mai urci, mai cobori însă puterea de a merge înainte e la tine – uneori și cu ajutor.

Mai metaforic sau nu, am ales să descriu povestea unui școlar și drumul său în școala, ce poate întâlni, ce alegeri poate să facă, cum și dacă își face prieteni, ce poate face când e dezamăgit și cum se “ridică” și merge mai departe.

Concluzia ar fi că, oricât de grele pot părea lucrurile, până la urmă poate merge înainte și va găsi puterea “să așeze lucrurile” pentru mai departe”, a povestit autoarea.

Cartea poate fi găsită  în librăria Seneca și pe www.jucariivorbarete.ro și costă 23 lei.

Din seria Recunoaște Emoția fac parte:

Sunt copil. Cum mă simt? – pentru copii între 2 și 6 ani

Sunt la școală. Cum mă simt? – pentru copii între 7 și 10 ani

Nu mai sunt copil. Cum mă simt? – va apărea în curănd.