Chiar dacă se poate spune că ursul Paddington a captivat anul acesta publicul din sălile de cinematograf, un alt personaj din aceeași specie, ursulețul Winnie-the-Pooh, va avea parte de propria sa expoziție, deschisă luna aceasta în cadrul Muzeului Victoria and Albert (V&A) din Londra, informează Reuters.

Expoziția ”Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic”, care se deschide săptămâna aceasta, pe 9 decembrie, cuprinde aproximativ 230 de lucrări și obiecte datând din anul 1920 și până în vremurile moderne, printre acestea numărându-se ilustrații și manuscrise originale, precum primele portrete — semnate de E.H. Shepard — ale ursului amator de miere.

Această expoziție nu este însă primul eveniment din acest an care analizează sursa de inspirație din viața de zi cu zi pentru Winnie-the-Pooh. Filmul produs la Hollywood ”Goodbye Christopher Robin” spune povestea lui A.A. Milne și a familiei sale din perioada în care el a creat acest personaj.

V&A speră astfel ca prin acest eveniment mai multe familii tinere să fie tentate să treacă pragul muzeului, iar unul dintre curatorii expoziției, Emma Laws, crede că Pooh, care a împlinit 90 de ani anul trecut, este motivul perfect.

”Toată lumea îl iubește pe Winnie-the-Pooh, el este intergenerațional, așa că este o ocazie (potrivită) pentru toată lumea”, a declarat Laws pentru Reuters.

Pe lângă diversele exponate care amintesc de simpaticul ursuleț, expoziția prezintă oamenii și locurile reale din spatele personajelor și locurilor fantastice — fiul lui Milne, Christopher, care a servit drept inspirație pentru Christopher Robin, și pădurea Ashdown din Sussex, locul care a inspirat Pădurea Celor o Mie de Acri.

Tom Piper, designerul expoziției, a declarat că s-a dorit ca experiența să fie una captivantă din mai multe puncte de vedere, atât prin intermediul reprezentărilor digitale, cât și prin desenele ”imense, de cinci metri înălțime, realizate manual, cu Pădurea Celor o Mie de Acri pentru a (putea) pătrunde cu adevărat în atmosfera locului”.

Nu toată lumea a rămas, însă, cu amintiri plăcute din copilărie cu Pooh și prietenii săi. Fiul lui Milne, Christopher, a scris în memoriile sale că relația sa cu acest personaj a fost una dificilă, el fiind ironizat la școală din cauza acestor cărți, potrivit Agerpres.ro