Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, anunță suplimentarea cu încă două reprezentații a operetei „O Noapte la Veneția”, ajungând la un total de 17 reprezentații, după ce toate biletele la spectacolele programate inițial au fost vândute. Premiera operetei „O noapte la Veneția” de Johann Strauss, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, a avut loc pe 11 și 12 noiembrie și a fost primită cu ropote de aplauze de spectatorii de toate vârstele.

La avanpremiera spectacolului, care s-a jucat pe 10 noiembrie, au participat și 12 mici jurnaliști, care, după reprezentație, au urcat pe scenă, au făcut cunoștință cu echipa tehnică și au aflat câteva secrete din spatele cortinei. Copiii au participat apoi la o conferință de presă, unde au avut ocazia să pună întrebări regizorului Cristian Mihăilescu și celor două cupluri de protagoniști – Annina (Daniela Cârstea) și Caramello (Andrei Mihalcea), respectiv Ciboletta (Hurja Diana) și Pappacoda (Fang Shuang). Pogramul „Micii Jurnaliști”, derulat de Opera Comică pentru Copii în parteneriat cu Sloop și Solaris, a ajuns la cea dea VI-a ediție, însumând, până în prezent, peste 70 de participanți.

Până pe 28 noiembrie, spectatorii care au cumpărat bilete la opereta „O Noapte la Veneția” pot participa la concursul organizat pe site-ul Operei Comice, al cărui premiu principal constă într-un sejur de două nopți în celebrul oraș italian, oferit de agenția Magic Holiday. Participanții trebuie să completeze formularul online disponibil la adresa bit.ly/DouăNopțiLaVeneția2017 până pe 28 noiembrie, ora 23:59. În cadrul concursului, Opera Comică pentru Copii oferă încă două premii, constând în 4 invitații VIP pentru 2 persoane la orice spectacol din stagiunea 2017-2018 (premiul al II-lea), respectiv 2 invitații din aceeași categorie (premiul al III-lea).

După succesul cu spectacolul „Peregrinatio” de la sfârșitul lunii octombrie, grupul medieval Truverii revine în acest weekend la Opera Comică pentu Copii și îi invită pe micii spectatori într-o nouă călătorie muzicală. „Omule! Pomule!” este un spectacol al muzicii riturilor de trecere ce se regăsesc în identitatea popoarelor europene: întâmplări importante, prinse în rituri cântate de trubadurii anonimi, transmise din tată în fiu, de la mamă la fiică; cântece de leagăn, de copilărie, de dragoste, de nuntă, de muncă, de pribegie, de ducere din viața actuală spre o altă viață. Reprezentațiile vor avea loc pe 18 și 19 noiembrie, de la ora 10:00, în Salonul Mozart.

Pe 14 decembrie, Opera Comică pentru Copii își așteaptă publicul la cel mai frumos spectacol de sărbători – „Poveste de Crăciun” – la care mai sunt disponibile doar 500 de bilete din totalul celor 4.000 puse în vânzare. Pe scena Sălii Polivalente va urca tânăra solistă Teodora Buciu, câștigătoarea sezonului 6 al show-ului „Vocea României”, alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi, conduse de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului „Madrigal-Marin Constantin”. Ediția din acest an reunește nume sonore din sfera muzicală românească și internațională, precum soprana Felicia Filip, solista Paula Seling și renumitul tenor lituanian Kristian Benedikt, alături de balerinii Operei Naționale București, Cristina Dijmaru și Ovidiu Matei Iancu.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 550 de reprezentații, dintre care 19 premiere.