... ...

Peste 150 de copii participa la „Atelierele Excelsior – Dans”

Share Button

Vineri, 3 noiembrie 2017, în Sala Atelier a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică Ioan Luca Caragiale” din București, peste 150 de copii și tineri încep studiul în cadrul „Atelierelor Excelsior – Dans” organizate de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR.

Timp de trei zile, în perioada 3-5 noiembrie 2017, coregrafi și maeștri de balet de renume internațional vor oferi cursuri de balet clasic, dans contemporan și jazz-dance. De asemenea, pentru dansatorii cu experiență va fi organizat și un masterclass în coregrafie.

Cursurile de balet clasic sunt fi susținute de Bella Ratchinskaia, absolventă a celebrei Academii Vaganova, profesor la Academia de la Scala din Milano și actualmente profesor la Academia Operei din Viena.

Dansul contemporan va fi predat de Michele Pogliani, care a lucrat cu Lucinda Childs Company din New York, iar în prezent este talent scout pentru Codarts – University of the Arts in Rotterdam. Din 2016, Michele Pogliani coordonează MP3 Project – un program de formare pentru dansatori, la Roma.

Atelierul de jazz-dance va fi susținut de Federica Comello, director artistic al Școlilor de Balet Axis Danza din Italia, cu studii de specialitate la New York.

Masterclass-ul în coregrafie va fi susținut de Renato Zanella – Coordonatorul Artistic al Companiei de Balet a Operei Naționale din București, care coordonat timp de un deceniu baletul Operei din Viena și a avut un mandat la Opera din Atena.

De asemenea, celor mai talentați cursanți, profesorii le vor intermedia prezența la competiții internaționale și în cadrul unor stagii de pregătire alături de profesioniști.

Parteneri: Uniunea Artei Coregrafice din România, Institutul Italian de Cultură (Istituto Italiano di Cultura di Bucarest), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, Barilla, Paralela 45, Hotel Marshal Garden, Carrefour, Asociația Betania, Axis Danza.

Pentru informații: https://www.facebook.com/ateliereleexcelsiordans/

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...