... ...

Numarul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 35. Ultima victima este o asistenta medicala din Brasov

Share Button

Femeia din Braşov care a murit din cauza rujeolei avea 39 de ani şi era asistentă medicală la Spitalul de Pediatrie din oraş, scrie Digi24.ro.. Ea s-a îmbolnăvit în septembrie, dar boala a dus la complicaţii grave, ajungând la meningoencefalită rujeolică, scrie News.ro.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov au anunţat, vineri, că o femeie de 39 de ani a murit din cauza rujeolei, confirmarea diagnosticului fiind primită în cursul zilei de joi.

„Avem un caz de deces din cauza complicaţiilor virusului rujeolic, la un pacient de 39 de ani. Ieri (joi – n.r.) am primit confirmarea diagnosticului şi am raportat cazul la Bucureşti. Este primul deces din cauza rujeolei înregistrat la Braşov“, a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt al DSP Braşov.

Femeia care a murit era asistentă medicală la Spitalul de Pediatrie. În luna septembrie s-a îmbolnăvit de rujeolă. Deşi se întâmplă mai rar la adulţi decât în cazul copiilor, pacienta a făcut cea mai gravă complicaţie a virusului, respectiv meningo-encefalită rujeolică. Pacienta a stat câteva zile în comă, dar a decedat din cauza complicaţiilor.

Medicii au făcut teste pentru a determina exact cauza morţii, iar acestea au confirmat că este vorba despre virusul rujeolic.
De la debutul epidemiei de rujeolă, la Braşov s-au înregistrat 750 de cazuri.

Potrivit reprezentanţilor DSP Braşov, cele mai multe cazuri au fost raportate în luna iunie, repectiv 190. În septembrie au fost 126 de cazuri, iar în octombrie, până în prezent, s-au înregistrat 82 de cazuri. Majoritatea îmbolnăvirilor  au fost la copii nevaccinaţi.

Un nou deces din cauza rujeolei – al 35-lea – s-a înregistrat în ultima săptămână, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.670, de la debutul epidemiei, în urmă cu un an, potrivit datelor anunţate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...