Pentru al treilea an consecutiv, Orbit și SOS Satele Copiilor România sunt alături de copiii din mediile defavorizate. Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an Orbit își propune să încurajeze dezvoltarea abilităților personale ale copiilor printr-un program ce are la bază tehnici de integrare socială. Prin workshop-urile ce vor fi organizate începând cu anul viitor, copiii vor realiza activități cu scopul dezvoltării abilităților de comunicare, de lucru în echipă și a creșterii încrederii în sine prin crearea unui raport corect cu societatea.

Campania „Orbit dăruiește zâmbete” continuă și în 2017, iar orice pachet de gumă Orbit cumpărat în perioada 9 octombrie – 30 noiembrie 2017 contribuie la donarea a 1% din valoarea netă a vânzărilor către SOS Satele Copiilor România. In cea ce a treia ediție, campania  are ca scop implementarea de programe de dezvoltare personală, care contribuie la integrarea socială a copiilor ce provin din medii defavorizate, oferindu-le șanse în plus pentru un viitor mai bun.

Activităţile sunt destinate copiilor din comunităţile în care lucrează SOS Satele Copiilor Romania (Bucuresti, Judetul Bacau si Judetul Sibiu).

Sumele strânse în cadrul campaniilor anterioare au fost donate către organizația SOS Satele Copiilor România pentru cursuri de igienă orală. 3.500 de copii în anul 2015 şi 5.000 de copii în 2016 au beneficiat de consultații stomatologice gratuite, sumele strânse acoperind și costurile aferente cursurilor de igienă dentară și a kit-urilor de îngrijire orală.

În acest an, workshop-urile de igienă orală sunt înlocuite cu programe de dezvoltare personală, care vor fi susținute de asistenți sociali și firme specializate în programe informale de educație a copiilor. La finalul acestor cursuri, copiii vor avea abilităţi personale care să sprijine dezvoltarea personalităţii (comunicare, spirit de echipă, empatie etc).

“Accesul copiilor la o educație adecvată și la activități practice în care sunt încurajați să își dezvolte propriile deprinderi este esențial pentru viitorul și pentru integrarea lor optimă în societate. Suntem onorați să fim parte din acest proiect care se află deja în al treilea an consecutiv, alături de partenerii noștri de încredere, Mars România. Din experiența anilor anteriori, putem afirma cu certitudine că rezultatele obținute au fost unele extrem de benefice pentru copiii implicați în campanie. Anul acesta mergem mai departe cu toată încrederea și continuăm să investim în viitorul acestor copii.”, afirmă Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

În anul 2017, Orbit își propune implicarea unui număr mai mare de consumatori în campanie, care să sprijine accesul la educație şi la un viitor mai bun a 5.000 de copii. Astfel, 1% din valoarea oricărui pachet de gumă Orbit achiziționat în perioada 9 octombrie – 30 noiembrie 2017 va fi redirecționat către SOS Satele Copiilor. Consumatorii vor contribui la strângerea fondurilor necesare pentru dezvoltarea unor programe de educație şi programe de dezvoltare personală destinate copiilor din mediile defavorizate.