... ...

Copii otraviti la scoala cu antigel

Share Button

17 familii din judeţul Brăila au fost anunţate vineri că, de la şcoală, copiii lor de clasa a treia au ajuns la spital. Băuseră apă amestecată cu antigel, o substanţă toxică din instalaţia de încălzire. Lichidul care poate afecta inima, creierul, rinichii şi stomacul curgea la chiuveta şcolii.

Cine are ghinon să înghită antigel trece prin suferinţe mari, spun medicii. Convulsii, dureri abdominale, tulburări cardiace, tulburări neurologice, iar substanţa anticorozivă poate chiar să ducă la blocarea rinichilor. Totul depinde de cât de mult lichid a băut şi cât a stat substanţa toxică în corp, scrie Digi24.ro.

Două investigaţii, de la Poliţie şi Inspectoratul şcolar, caută vinovatul pentru acest incident. Din primele informaţii e vorba despre o lucrare la centrala termică a şcolii, în urma căreia antigelul s-ar fi scurs în sistemul de alimentare cu apă. Este posibil să fi ajuns în rețeaua de alimentare și a caselor din împrejurimi.

Copiii au consumat apă după ora de educație fizică și au constatat că are un gust ciudat, dulceag. Au anunțat profesorii și imediat au fost alertate serviciile de urgență, iar copiii au fost transportați la spital.

Deocamdată starea lor este bună, dar efectele în cazul ingerării de antigel intervin după 3-4 ore, a explicat la Digi24 Alina Neacşu, director medical şi purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila. Elevii vor rămâne internați la Pediatrie cel puțin 24 de ore pentru a fi monitorizați.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...