Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, anunță premiera spectacolului de balet „Mirandolina”, pe 21 și 22 octombrie, la Sala UnderGrant. În luna noiembrie, Opera Comică pentru Copii continuă mini-stagiunea în deplasare cu spectacole la Buftea și Otopeni.

Inspirat de piesa de teatru „Hangița” de Carlo Goldoni, baletul „Mirandolina” spune povestea unei tinere fermecătoare care moștenește un han. Ea este asaltată de numeroși pretendenți, unul mai caraghios decât altul. Întâmplări comice, încurcături amuzante, muzică plină de energie și dansuri spectaculoase, toate se pot găsi în această transpunere în balet a celebrei comedii a lui Goldoni, realizată pe gustul spectatorilor de orice vârstă și interpretată cu mult talent de tinerii dansatori ai Operei Comice pentru Copii.

Pe 20 octombrie, de la ora 18:30, micii spectatori vor putea vedea baletul „Mirandolina” în avanpremieră la Sala UnderGrant. Această reprezentație are loc în cadrul festivalului „Love is in the art” la care Opera Comică pentru Copii participă cu încă două spectacole: opera „Hänsel și Gretel”, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 15:00, în Sala Mare și basmul simfonic „Petrică și Lupul”, duminică, 22 octombrie, de la ora 12:00, în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii.

„Ne bucurăm să aducem în fața micilor spectatori o poveste atât de frumoasă cum este cea a Mirandolinei, transpusă în mișcări de dans de talentații noștri balerini. Reușim astfel să familiarizăm copiii și tinerii cu lucrări de teatru importante din patromoniul universal, cum este <<Hangița>>, piesa de teatru a lui Carlo Goldoni, care a inspirat acest balet. Haideți s-o cunoaștem și s-o susținem pe șireata Mirandolina!”, a spus Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

De la începutul stagiunii curente, Opera Comică pentru Copii a prezentat câteva dintre spectacolele sale publicului din alte orașe, precum opera „Directorul de Teatru”, interpretată pe scenele de la Sibiu și din Buftea, și baletul Cenușăreasa, care s-a jucat săptămâna trecută la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu și la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni. În cadrul parteneriatului dintre OCC și teatrul giurgiuvean, micii spectatori din București se vor putea întâlni cu piesa „Prințul cel obraznic și Bătrânul înțelept” pe 14 octombrie, de la ora 18:30, la Sala UnderGrant.

În luna noiembrie, Opera Comică pentru Copii continuă mini-stagiunea de spectacole itinerante cu basmul simfonic „Petrică și Lupul”, cu reprezentații la Centrul Cultural Buftea (4 noiembrie) și la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni (5 noiembrie). În aceste două localități echipa OCC va reveni în luna decembrie și cu un concert lecție intitulat „Salonul de Percuție” (Buftea, 16 decembrie și Otopeni, 17 decembrie).

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentații, dintre care 19 premiere.