Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii continuă, și în această stagiune, campania „Bilet în așteptare”, destinată copiilor din mediile defavorizate. Oricine dorește să împărtășească bucuria vizionării unui spectacol la Opera Comică pentru Copii este invitat să achiziționeze bilete „în așteptare”, disponibile online și la casa de bilete a instituției culturale.

La fiecare asemenea bilet, Opera Comica oferă încă unul și astfel copiii instituționalizați sau cu probleme de sănătate au ocazia de a vedea spectacole pe parcursul întregii stagiuni. În stagiunea trecută, spectactorii Operei Comice pentru Copii au cumpărat 2000 de bilete „în așteptare” care au fost dublate de OCC, astfel că peste 4000 de copii din medii defavorizate au ajuns la spectacolele Operei, unii chiar pentru prima dată în viață.

„Campania ”Bilet în așteptare” a apărut din dorința ca spectacolele noastre să fie văzute și de copiii, care, deși ar dori, nu au posibilitatea materială de a ajunge la teatru, la operă, care nu au cum să ia contact cu arta și cultura. Noi ne dorim ca arta sa fie disponibilă tuturor și fiecare tânăr să se poată bucura de această întâlnire minunată, chiar din primii ani de viață. Este a doua stagiune în care oferim publicului posibilitatea să cumpere bilete în așteptare pentru aceștia și ne bucurăm că această inițiativă este apreciată de spectactorii noștri. Le mulțumim oamenilor generoși care se gândesc la acești tineri și îi așteptăm pe toți la spectacolele Operei Comice pentru Copii”, a spus Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

În perioada următoare, copiii și părinții vor putea urmări, la Sala Mare, o serie de producții noi, dar și spectacole îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii: baletul „Lumea Păpușilor”, opera „Hänsel și Gretel” și suita de spectacole itinerante „Noaptea Vrăjitoarelor”, în octombrie, iar în noiembrie baletul „Frumoasa Vasilisa” și premiera operetei „Noapte la Veneția”. Luna decembrie va prilejuib reîntâlnirea publicului spectator cu personajele celebrului balet „Spărgătorul de Nuci”, a căruib coregrafie este semnată tot de Cătălin Caracaș.