Prim-ministrul Mihai Tudose a solicitat, miercuri, Ministerului Educației Naționale să înceapă demersurile pentru realizarea manualelor pentru anul viitor.

„Nu vreți să fiți de acord să începeți de astăzi, de astăzi, nu de mâine, demersurile pentru manualele de anul viitor, cu legea manualului unic?”, l-a întrebat premierul pe Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, la începutul ședinței de Guvern.

Secretarul de stat a precizat că legea manualului se află în dezbatere publică.

„Legea manualului este postată în dezbatere publică pe site-ul ministerului încă de ieri. Așteptăm observații de la toți cei interesați pe această lege, urmând ca, respectând procedurile privind transparența, în momentul în care vom definitiva această lege, să venim cu ea”, a spus Paraschiv.

„O să avem din nou trei manuale de sport, alternative? Da sau nu? (…) Și tot așa cu editurile, zece ani în contestații, licitații sau vă gândiți la o soluție?”, a continuat Tudose.

Paraschiv a răspuns că se caută „o soluție și în această direcție”.

„Avem o ordonanță de urgență la care trebuie să mai lucrăm un pic, ordonanță de urgență prin care Editura Didactică și Pedagogică să gestioneze această activitate de editare a manualelor iar imprimarea lor să se facă fie prin Imprimeria Națională (…) sau prin intermediul Monitorului Oficial”, a explicat secretarul de stat în MEN.