Peste 2.500 de rățuște au fost lansate sâmbătă pe râul Dâmbovița, pe o distanță de 400 m, între Podul Hașdeu și Podul Izvor, în cadrul unei acțiuni cu scop caritabil dedicate copiilor hipoacuzici de la Școala pentru Surzi Nr. 1 din București.

Cursa a fost deschisă de 10 rățuște gigant înscrise de partenerii acțiunii, urmate de alte rățuște jucărie ce aparțineau susținătorilor, persoane care au donat câte 10 lei pentru fiecare dintre acestea.

“Este un proiect al Rotaract și se află la a treia ediție pentru a ajuta copiii hipoacuzici. Noi colaborăm cu școala și, în funcție de rezultatele consultațiilor, îi sprijinim să primească proteze auditive și diverse materiale necesare”, a declarat pentru AGERPRES Daniel Buzatu, membru al Rotaract București, inițiatorul evenimentului.
Ionuț Dumitrașcu, care s-a înscris online în cursă cu două rățuște, a câștigat competiția și a primit din partea sponsorilor un tricou și 500 euro premiu. El a spus că o parte din bani îi va dona Școlii nr.1 pentru a ajuta copiii hipoacuzici.

Potrivit lui Buzatu, la fiecare 1.000 de copii, unul se naște cu hipoacuzie severă sau profundă. Hipoacuzia netratată conduce la incapacitatea copilului de a dezvolta limbajul verbal: pentru că nu aude sunetele, el nu va putea nici să vorbească, a explicat Daniel Buzatu.

Evenimentul a fost susținut, alături de sponsori,de artiști cunoscuți, precum Smiley, What’s Up, Adda, Ioana Ignat, Xonia, Rucsy (Blaxy Girls).