Copiii fara posibilitați vor putea vedea un spectacol la Teatrul Odeon

Copiii din familii cu venituri reduse au posibilitatea să vizioneze spectacolul “Carina pe drumul spre casă”, din 23 septembrie, la Sala Studio a Teatrului Odeon, accesul fiind gratuit inclusiv pentru însoțitorii lor.

Cele zece reprezentații ale spectacolului “Carina pe drumul spre casă” sunt organizate de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, în parteneriat cu Teatrul Odeon.

“Organizatorii își propun prin acest proiect, pe lângă formarea unui nou public în sfera teatrală, să ofere copiilor aflați în situații socio-economice dificile, cu vârsta între 6 și 11 ani, oportunitatea de a viziona un spectacol de teatru în cadrul unui teatru profesionist. ‘Carina pe drumul spre casă — Modul educațional pentru copii’ este un proiect cultural finanțat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în cadrul programului București — Oraș participativ 2017. Reprezentațiile spectacolului ‘Carina pe drumul spre casă’ încep în weekend-ul 23-24 septembrie și continuă în luna octombrie, iar accesul este gratuit pentru toți micii spectatori și însoțitorii lor”, se arată într-un comunicat al Asociației Culturale pentru Educație prin Artă.

Cu sprijinul Asociației “Ana și Copiii” și al Policy Center for Roma and Minorities, acest spectacol va putea fi vizionat de grupuri de copii care au mai rar sau chiar deloc șansa de a merge la teatru.

Spectacolul spune povestea Carinei, o fetiță care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile orașului unde locuiește. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Ea face acest drum alături de Margo, pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, bloc, piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz.

Spectacolul este creat de o echipă de artiști tineri, interesați de zona educației non-formale prin teatru. Atât scenarista-regizor Oana Răsuceanu, cât și actorii Irina Velcescu, Adina Lucaciu și Andrei Barbu au activat și continuă să o facă în zona educației culturale prin teatru, colaborând în trecut pentru o serie de spectacole de teatru dedicate copiilor. Echipa de creație a spectacolului este întregită de scenografa Anca Lazăr, care semnează decorul și costumele și de Petre Ancuța, care a compus muzica originală.

Până în prezent, “Carina pe drumul spre casă” a fost itinerat în cinci instituții de învățământ din București în toamna anului 2016, cu sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei, prin ARCUB, în cadrul programului București — Oraș in-vizibil 2016. Dat fiind succesul pe care l-a avut în rândul micilor spectatori din București, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă a organizat în primăvara anului 2017 un turneu al spectacolului în orașele Arad, Timișoara, Buzău și Constanța, cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului Cultural Național.