Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, afirmă că este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular își dorește.

Liviu Pop a declarat joi la Antena 3 că atunci când spune acest lucru nu se referă și la auxiliarele didactice.

“Astăzi am reușit în ședința de guvern, am aprobat acea hotărâre de guvern prin care reglementăm auxiliarele, adică tot ce intră, în afară de manualul școlar, se filtrează de către Ministerul Educației. Toți părinții și toți elevii pot fi siguri că de aici încolo pe băncile elevilor nu mai ajung manuale neautorizate și neavizate și nici auxiliare. (…) ‘Gazeta matematică’ a avut de suferit în ultimii zece ani, dacă vreți, sau în ultimii patru ani de maculatura care a ajuns în unitățile școlare fără niciun aviz din partea ministerului. Și eu am făcut școală alături de ‘Gazeta matematică’. Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular își dorește. Eu vorbesc despre auxiliarul didactic”, a precizat Pop.

El a afirmat că “toate auxiliarele au intrat pe ușa din dos în minister, pentru că nu a dorit nimeni să facă ordine în acest subiect”.

Pop a mai arătat că unele edituri au menționat pe coperta auxiliarelor că acestea ar fi fost avizate de MEN, deși nu s-a întâmplat așa.