Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul de Arsuri, relocate în clădiri ultramoderne care vor fi construite în Nordul Capitalei

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat miercuri protocolul de colaborare privind relocarea Spitalului de Urgență Floreasca și a Spitalului de Arsuri într-un centru medical nou, care va fi construit pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10, anunta Primaria Sectorului 1.

Ambele unități medicale au făcut solicitări Primăriei Sectorului 1 pentru strămutarea în spații noi, deoarece actualele amplasamente nu mai corespund necesităților medicale.

Terenul de 7,2 hectare pe care va fi edificat noul spital are accesibilitate ușoară pe căile terestre și aeriene, atât din București cât și din regiunea Sud. Acesta este situat într-o zonă verde, dispune de toate utilitățile și este aproape de stația de metrou Străulești, de aeroportul Otopeni precum și de Șoseaua de Centură.

“Relocarea Spitalului de Urgență Floreasca și a Spitalului de Arsuri într-un ansamblu de clădiri noi este o necesitate. Noile clădiri vor dispune de facilități de top, cu condiţii mult mai bune pentru pacienţi şi personalul medical. Echipa Ministerului Sănătății va fi la dispoziție pentru derularea acestui proiect esențial pentru Capitală și zonele limitrofe”, a declarat Ministrul Sănătății, Florian Bodog.

“Investițiile în sănătate sunt esențiale pentru administrația pe care o conduc. Avem și voința și resursele financiare pentru a construi, în cel mai scurt timp posibil, un Spital de Urgență la cele mai înalte standarde. Vom face toate eforturile ca investiția la noile clădiri și dotarea lor cu echipamente medicale de ultimă generație să fie finalizate până la sfârșitul anului 2021. Mulțumesc Ministrului Sănătății pentru implicare. Fără expertiza echipei din Ministerul Sănătății acest proiect nu poate deveni realitate”, a precizat, la rândul său, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Obiectul Protocolului dintre cele două instituții este înființarea unui grup de lucru comun. Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiția în construirea și dotarea noii unități medicale. Ministerul Sănătății va pune la dispoziție toate informațiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale și va emite, la finalul lucrărilor, ordinul de mutare a sediilor celor două spitale.

Câteva caracteristici ale investiției:
– Vor fi înființate noi secții și compartimente;
– Va fi extinsă Unitatea de Primiri Urgențe;
– Va fi modernizată platforma de investigații medicale de înaltă performanță (Computer Tomograf, RMN, Angiografie etc);
– Va fi construit un spațiu destinat marilor arși, dotat cu cameră hiperbarică;
– Spitalul va dispune de un nucleu de cercetare pentru comunicarea experienței medicale și a rezultatelor cercetărilor în domeniu;
– Spitalul va dispune de heliport și hangar pentru elicoptere;
– Unitatea Medicală va dispune de zone extinse de parcare;
– În faza de concept, suprafața construită în cele trei corpuri de clădire este de aproximativ 100.000 mp;
Aceste caracteristici sunt preliminare și vor fi îmbunătățite prin deciziile grupului de comun de lucru.