Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” si compania Univer au desfasurat, in perioada 15 mai – 15 iunie 2017, prima editie a Concursului National de Filme pentru Copii Micile Vedete – Univer. Pornind de la filmul educativ cu tema ecologica „Aurora. Doctorul padurii”, disponibil pe platforma online de filme pentru copii Clubul Micile Vedete (www.club.micilevedete.ro), echipele participante in concurs au realizat propriile productii folosind tehnologia actuala (telefoane, tablete etc), in scop educativ, avand teme precum ecologia, reciclarea, colectarea selectiva.

Echipele inscrise in concurs au reprezentat urmatoarele orase: Pitesti (Scoala Gimnaziala Matei Basarab, Scoala Gimnaziala Mircea cel Batran, Scoala Generala Nicolae Simonide, Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu), Campina (Scoala Centrala), Ramnicu Valcea (Scoala Gimnaziala Nr 5) si Bucuresti (Scoala Gimnaziala Nr 86).

Astfel, peste 200 de copii au participat in cadrul acestui proiect educational, avand posibilitatea de a-si face cunoscute productiile in mediul online, prin intermediul platformei www.youtube.com. In plus, filmele inscrise au fost analizate si votate de catre juriul format din personalităţi marcante din domeniu: Salex Iatma, Tamara Roman, Daniel Paraschiv.

In urma rezultatelor concursului, au fost desemnati castigatorii, care au primit diplome si premii din partea companiei Univer. In plus, pentru a aprecia efortul tuturor echipelor participante, acestea au primit diplome de participare si cadouri in cadrul festivitatilor de premiere.

In toamna acestui an, se va organiza editia a II-a a Concursului National de Filme pentru Copii Micile Vedete – Univer, prin care lansam invitatia tuturor copiilor pasionati de filmmaking si cinematografie de a participa in concurs cu propriile lor filme.

Mai multe detalii despre acest proiect vor aparea in luna septembrie pe site-ul www.club.micilevedete.ro.

Despre Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovatoare, special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii.

La 5 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 20 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participări la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar și peste 40 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale și filme de lung metraj.

Dovada seriozității și calității acestui proiect este dată și de selecționarea la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 și 2010 a filmelor  realizate de Școala Micile Vedete, „Mașina de făcut teme”, „Aventurile Micilor Vedete în parc“,  “Micile Vedete descoperă secretul magneților”, „Micile Vedete la Școală”, „Micile Vedete la țară”.