„ȘI CAII SE ÎMPUȘCĂ, NU-I AȘA?” în cadrul Stagiunii de vară Teatru în TVR

Spectacolul de licență „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, dramatizare de Ștefana Samfira după romanul lui Horace McCoy după romanul cu același nume ajunge în data de 18 iunie, de la orele 20:30 la Teatru în TVR – stagiunea de vară, din Calea Dorobanți, nr. 191, intrarea pe la Troiță.
Spectacolul a fost premiat în Gala Absolvenților pentru cel mai bun spectacol, premiu acordat întregii distribuții, precum și șase premii pentru rolurile de cel mai bun actor/actriță, fie în rol principal, fie în rol secundar, actori ce se regăsesc și în distribuția acestui spectacol: Ștefan Mihai, Cosmina Olariu, Vlad Nicolici, Nicoleta Moscalenco, Iulia Dinu și Andrei Atabay.
Doi actori tineri și necunoscuți – Gloria si Robert, pe care viața i-a adus pe același drum din întâmplare … sau nu, se înscriu la un Maraton de Dans, din dorința de a atrage atenția asupra lor, a unor producători sau a unor regizori si din nevoia de a câștiga bani. Acțiunea se petrece in 1935, în plină criză economică – Marea Depresiune (după prăbușirea bursei de valori de pe Wall Street, a urmat cea mai lunga si cea mai profundă criză economică, care a continuat până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial). Concurenții trebuie să danseze săptămâni de-a rândul, și să participe la tot felul de “evenimente”- regizate , pentru a atrage publicul plătitor. Ei trec printr-un chin inimaginabil în încercarea lor de supraviețuire. Cei doi tineri – Robert si Gloria- se luptă să se adapteze, alături de ceilalți și să reușească, dar în timp ce Robert rezistă agățându-se de visul lui de a deveni regizor, Gloria se adâncește din ce în ce mai tare în depresia în care au aruncat-o toate încercările eșuate din viața ei. Totul este acompaniat de muzica live a band-ului Blue Night Shadow.
Durata: 2 ore și jumătate
Locație: Calea Dorobanților 191, Intrarea Dorobanți (Troiță)
Preț bilet: 25 de lei

Rezervări pe Pagina de Facebook Și caii se împușcă, nu-i așa?, pe pagina de Facebook Teatrul Arte dell’Anima, la telefon 0733 060 033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

Biletele se pot achiziționa de la casa de Bilete a TVR cu o oră înainte de începerea spectacolului.

O noapte furtunoasă, producție a Teatrului Arte dell’Anima la Sibiu Fringe Festival 2017!

În data de 14 iunie, de la orele 20:00 în locația ADORE, situată în Piaţa Cibin, nr. 5 din Sibiu, va avea loc spectacolul „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, regia Florin Liță, producție a Teatrului Arte dell’Anima, în cadrul Sibiu Fringe Festival.

După succesul avut de producția Copii răi, de Mihaela Michailov, regia Geanina Hergheligiu în 2016, pentru acest an, producția O noapte furtunoasă a fost și ea selectată pentru a participa în cadrul celei de-a noua ediții a Sibiu Fringe Festival, un festival al teatrelor independente, ce întărește oferta culturală a Sibiului.
O noapte furtunoasă are ca punct de pornire gelozia lui Jupân Dumitrache. Această gelozie vine, desigur, la pachet cu felul atotștiutor de a face politică, dar și de a-și exercita meseria. Are un singur țel de neschimbat: să-și păstreze onoarea de familist. Chiriac, om bun la toate în casa sa, știe cel mai bine să aibă grijă de această onoare. Spiridon, băiat de treabă, are grijă tot timpul de profitul său, chiar și în situații „de viață și de moarte”. Veta și Zița, specific genului feminin, iubesc cu patos și se consumă pentru amorul său: una că nu îl poate convinge pe Chiriac, cealaltă pentru o căsnicie eșuată și posibilitatea mai redusă de a se recăsători. Cu toate că încurcăturile nu sunt puține, norocul îi surâde în final Ziței, care reușește să se mărite cu Rică, arhivar și student, deloc mai prejos ca ceilalți ca teapă de om, nedorind altceva decât să reușească în carieră, în urma căsătoriei cu aceasta.
Lumea lui Caragiale este și lumea noastră. Nimic nu s-a schimbat chiar atât de mult. Mulți ar fi tentați să spună că am depășit epoca mahalalei și a limbajului necivilizat, dar oare chiar este așa? Un spectacol ce parcă oglindește viața de zi cu zi pe care o cunoaștem. Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, ce te va ține cu sufletul la gură până la final. Personajele însuflețite atât de bine de acești tineri actori trăiesc intens și nu se gândesc prea mult la consecințe.
Așadar, te așteptăm pe 14 iunie, la Adore, de la orele 20:00, în cadrul Sibiu Fringe Festival pentru a urmări o comedie de zile mari, un spectacol extrem de apreciat de către critici, o punte de legătură între clasic și modern. Bilete pot fi achiziționate aici: https://www.tomtix.ro/evenimente/6724-o-noapte-furtunoasa .
Vă invităm să vizionați teaser-ul spectacolului și să vă lăsați convinși și purtați de povestea noastră: https://www.youtube.com/watch?v=dbgaA3HFosY .
Mai multe detalii și informații găsiți și pe www.artedellanima.ro și pe www.sbfringe.ro !

Teatrul Arte dell’Anima vă invită în data de 21 iunie, orele 19:00, la o altă reprezentație a producției sale: O noapte furtunoasă în regia lui Florin Liță. Distribuția este formată din: Alexandru Banciu (Jupân Dumitrache sau Titircă Inimă-Rea), Adrian Piciorea (Nae Ipingescu), Mircea Alexandru Băluță (Chiriac Sotirescu), Vlad Lință (Spiridon Ionescu), Voicu Aaniței (Rică Venturiano), Vlad Brumaru (Ghiță Țircădău), Bianca Cuculici (Veta Dumitrache), Ana Crețu (Zița Venturiano). Scenografia este semnată de Ioana Colceag.
Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, ce te va ține cu sufletul la gură până la final. O lume a mahalalei unde politica se amestecă cu pasiunea, iubirea cu moralitatea și modul de viață este unul impulsiv. Personajele însuflețite atât de bine de acești tineri actori trăiesc intens și nu se gândesc prea mult la consecințe.
O comedie ce nu moare niciodată și rămâne de actualitate indiferent de epocă,  „O noapte furtunoasă” îi introduce pe spectatori direct în lumea lui Caragiale chiar de la intrarea în teatru, făcându-te în fiecare secundă să te întrebi ce mai urmează.
Un carusel de emoții și de încurcături, o punte între trecut și viitor, un spectacol pe care nu trebuie să îl ratezi! Așadar, te invităm pe 21 iunie, orele 19:00, să te destinzi cu un spectacol de zile mari, să râzi și să uiți de problemele de acasă măcar pentru o oră și jumătate!

Distribuție: Alexandru Banciu, Adrian Piciorea, Mircea-Alexandru Băluță, Vlad Lință, Voicu Aaniței, Vlad Brumaru, Bianca Cuculici, Ana Crețu
Producție: Teatrul Arte dell’Anima
Regie: Florin Liță
Scenografie: Ioana Colceag

Preț: 35 lei
Durată: 1h 20
Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe Facebook prin mesaj sau pe nr. de tel.:
0733060033 sau pe mail: teatru@artedellanima.ro

*Biletele se pot ridica de la sediul Teatrului Arte dell’Anima, între orele 10.00 și 18.00
Teatrul Arte dell’Anima – Din suflet pentru Artă!