http://www.micilevedete.roLa finalul saptamanii trecute, Scoala Micile Vedete, www.micilevedete.ro, prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, a adus zambete si bucurie absolventilor scolii, parintilor, bunicilor si sustinatorilor acestora. Tocmai a lansat la Cinematograful Movieplex, din Plaza Romania, cel mai nou film pentru copii, intitulat „Tradarea”. Acesta este cel de-al saselea episod din mult indragita Serie cu detectivi. Evenimentul a fost o dubla Premiera, atat a filmului, cat si a primei piese de Teatru TV pentru copii, numita „Hamsterul”.

„Filmul “Tradarea” se bucura de un joc actoricesc exceptional din partea celor 4 copii actori ce interpreteaza personajele principale, dar si din partea Micilor Vedete, cu totii absolventi ai scolii. Este un progres remarcabil pe care l-au facut cu totii. Acum 7 ani, cand am inceput acest proiect nu credeam ca vom atinge vreodata acest nivel. Este adevarat ca si cele 5 participari la Festivalul de Film de la Cannes au ridicat stacheta sus de tot”, declara la unison Ariana Pendiuc si Ema Pendiuc, cele doua surori care, pentru prima oara au semnat impreuna regia unui film.

Actiunea din acest episod se petrece in jurul unui lant de evenimente stranii care saboteaza ani la rand punerea in scena a unui spectacol de teatru. In urma unui accident din timpul repetitiilor, chiar pe scena spectacolului ce urma sa aiba loc, Erica (Erika Rantes, 10 ani) este ranita. Asistentul de detectiv (Silviu Ciuperca, 10 ani) trimite un selfie ciudat, iar Detectivel (Matei Burgui, 11 ani), personajul principal al seriei, incearca sa afle misterul din spatele acestei intamplari. Ajutat de catre Alexia (Alexia Andrei, 11 ani), vesnic indragostita de el, Detectivel porneste investigatiile alaturi de prietenii sai. Oare spiritele saboteaza spectacolul, asa cum cred copiii, sau cineva care are un motiv serios sa o faca? Tradarea si prietenia sunt doua lucruri despre care copiii vor invata multe in acest nou film cu tema educativa, marca Micile Vedete.  Primele 5 episoade ale seriei cu detectivi pot fi vizionate online pe  www.club.micilevedete.ro. Prima platforma online de filme romanesti pentru copii, cu teme educative – Clubul Micile Vedete – este sustinuta de Giusto Natura si Reinert-Martinel, doi parteneri care au inteles cat este de importanta investitia in educatia copiilor nostri. Din distributia filmului „Tradarea” face parte Mara Dinu, cea care interpreteaza rolul Dariei Ciorba din noul serial “Ai nostri”, ce se difuzeaza la PRO TV de la inceputul lunii martie.

In aceeasi seara a fost lansata, in premiera, prima piesă de Teatru TV pentru Copii, „Hamsterul”, realizată de Școala Micile Vedete, care ne ofera o adevarata lectie de viata. Regia artistica este semnata de Ema Pendiuc dupa un scenariu de Salex Iatma.

Atat filmul, cat si premiera au fost sustinute de parteneri de incredere: Parteneri Gold: Reserved, Napolact, Top Gel, Univer, RoStar; Parteneri Educationali: Centrul Cultural Casa Artelor, Primaria Sector 3, Primaria Sector 1, Primaria Sector 6; Parteneri Strategici: Cinematograful Movieplex, Plaza Romania, Cofetaria Ina, Tymbark, Bucovina; Parteneri: Aquila, SCA – care of life, Zewa, Top Production, Solaris, Victor Productie Publicitara, Artist Party, KungFu Pizza, Ideas & More; Parteneri Media: Radio3net „Florian Pittis”, Agenda Culturala pentru Copii, B24kids.ro, Bebelu.ro, Cinefan.ro, Eva.ro, Kidsnews.ro, Kidspots.ro, Literaturacopii.ro, Melc-codobelc.ro, Observatorcultural.ro, Qbebe.ro, Ziaruloval.ro, Gabrielamaalouf.ro.

Filmul „Tradarea” este regizat de Ariana Pendiuc si sora sa, Ema Pendiuc, fondatoarele Scolii Micile Vedete, care impreuna cu o echipa de tineri profesionisti au realizat intreaga serie de 6 episoade. Toata aventura porneste de la „Masina de facut teme”, care da si titlul primului episod, o inventie geniala, furata de un grup de copii. Andrei, un baiat perspicace, care il are ca asistent pe Detectivel,  rezolva cazul descoperindu-si astfel veleitatile de detectiv. Acesta se instruieste in urmatorul episod, “Scoala de detectivi”, la Extraordinara Scoala de Detectivi, din Detectivesti. In episodul “Detectivel la apa”, Detectivel dispare, Andrei avand un nou caz de rezolvat. Detectivel este gasit si preia stafeta de la Andrei, iar in al patrulea episod, “Misterele trecutului”, ajutat de Silviu, pasionat si el de elucidara misterelor, descopera Masina timpului care ii duce in urma cu 25 de ani. Reusesc sa se intoarca in prezent si se pregatesc de o noua aventura in cel de-al cincilea episod “Magicianul”. Detectivii sunt intrigati de evenimentele stranii care se petrec in parc odata cu aparitia unui misterios magician si incearca sa descopere care este cauza acestor intamplari.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educational nonguvernamental, unic in Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personala si inteligenta emotionala prin intermediul a trei discipline inovative, special create si adaptate copiilor: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie pentru copii. La 7 ani de la infiintare, Scoala „Micile Vedete” se mandreste cu un portofoliu de 24 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes (2010, 2011, 2012, 2014, 2015), dar si la alte festivaluri internationale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia si Australia. Scoala Micile Vedete este membra a Centrului International al Filmului pentru Copii si Tineri – CIFEJ, infiintat de UNESCO.