Liceeni din Capitala sunt invitati sa participe la concursul de cultura geneala ”Evrika”Primaria Municipiului Bucuresti ii provoaca pentru al patrulea an consecutiv pe elevii din clasele IX-XIII sa isi testeze cunostintele despre traditia, istoria, geografia, cultura, civilizatia si atractiile Bucurestiului, folosindu-si intuitia, logica si viteza de reactie.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, invita liceenii din Capitala sa participe la concursul de cultura generala “Evrika”, competitie care face parte din proiectul ” Bucuresti – traditie, istorie si eleganta”. Evenimentul isi propune sa promoveze in randul tinerilor valorile istorice si culturale ale Bucurestiului, fiind o modalitate de promovare a studiului istoriei nationale prin intermediul cunoasterii istoriei locale si a personalitatilor care au marcat de-a lungul anilor Capitala.

Concursul se va desfasura la Palatul National al Copiilor, sambata, 25 martie 2017, incepand cu ora 10:00, iar castigatorii vor fi premiati cu tabere si excursii gratuite la mare sau la munte.

Participantii vor fi repartizati in grupe de cel putin 10 elevi si vor trebui sa raspunda in mai putin de trei minute la 5 intrebari despre Bucuresti. Pana in acest moment la concurs s-au inscris un numar de X de elevi.

La editia din 2016 au participat 600 de elevi din liceele bucurestene.

Concursul de cultura generala ,,EVRIKA” este o initiativa a Primariei Municipiului Bucuresti realizata cu sprijinul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Accesand link-ul de mai jos puteti vizualiza imagini de la concursul Evrika din anii precedenti:  http://proedus.ro/evrika-concurs-de-cultura-generala/