Ministrul educatiei nu este de acord cu simularile in invatamantul primarMinistrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat intr- un interviu la Europa FM, ca nu este de acord cu evaluarile nationale pentru elevii din invatamantul primar.

“Până la gimnaziu, după părerea mea, n-ar trebui să avem aceste evaluări asupra copiilor. Ei sunt într-o perioadă de dezvoltare a capacităților de gândire. (..) Creierul, din punct de vedere biologic, până la vârsta asta, se dezvoltă și abia după aceea este în măsură să perceapă o evaluare, să vadă niște teste de genul acesta. Trebuie să prelungim, dacă vreți, primii șapte ani de acasă cu această perioadă care înseamnă învățământul primar și să îi dăm baza de gândire”, a susținut demnitarul.

El este de părere că ar trebui procedat gradual, astfel încât elevii să se obișnuiască, însă nu cu actualul model de evaluări.

“Trebuie procedat în mod gradual, astfel încât el să se obișnuiască, dar nu evaluări de genul celor pe care le dăm acum, care îi stresează și îi sperie pe copii”, a spus ministrul.

Referindu-se la programa pentru gimnaziu, Pavel Năstase a menționat că nu presupune reducerea orelor.