Agentie de turism ramasa fara licenta pentru ca incasa banii fara a presta serviciile catre clienti

Agentie de turism ramasa fara licenta pentru ca incasa banii fara a presta serviciile catre clientiMinisterul Turismului a retras licența agenției de turism Funtrip.World dupa ce s-a dovedit ca firma incasa banii de la clienti fara a isi indeplini obligaţiile turistice faţă de acestia.

Reprezentanții Direcției Generale Autorizare și Control Turism din cadrul Ministerului Turismului au efectuat în data de 01.02.2017 un control la sediul Agenției de turism Funtrip.World, în strada Maiorului, nr.16, sector 2, București, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Turismului.

La controlul efectuat, s-a constatat ca agenţia de turism nu mai funcţionează la sediul pentru care s-a emis licenţa de turism, drept urmare a fost întocmită Nota de constatare nr.1565/01.02.2017. După 15 zile de la data primirii notificării prin scrisoare recomandată, licența de turism se retrage din oficiu. Notificarea a fost transmisă către S.C. Funtrip S.R.L în data de 03.02.2017. Menționăm, de asemenea, că termenul de 15 zile amintit curge de la data de livrare a poștei (ex: livrat, destinatar negăsit la adresă, refuz primire etc.), care, în acest caz a fost 6 februarie a.c.

Până în prezent au fost primite la Ministerul Turismului un număr de  31 sesizări din partea turiștilor cu privire la neprestarea serviciilor turistice de către agenție.