Unde poti afla totul despre institutiile si programele de invatamant din strainatateUniversitati din strainatate, licee de elita si centre de limbi straine vin in Romania pentru a discuta direct cu cei interesati sa afle care sunt programele de studiu potrivite lor, bursele si metodele de finantare pe care le pot accesa si care sunt pasii care trebuie parcursi pentru a fi admis la institutia aleasa.

Tinerii români care doresc să studieze în străinătate vor avea ocazia, în perioada 18 – 23 februarie, să se întâlnească cu reprezentanții unor prestigioase instituții de învățământ din Europa, Statele Unite ale Americii și China, în cadrul târgului World Education Fair.

Aflat la a 26-a ediție, târgul va prezenta ofertele a peste 100 de instituții de învățământ — școli, licee, universități, dar și tabere educaționale din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Grecia, SUA, Elveția, Olanda, Portugalia, Canada, Franța, Danemarca și China.

Potrivit acesteia, multe universități care participă la târg au oferit tururi virtuale pentru ca viitorii studenți să vadă condițiile oferite de instituțiile de învățământ superior.

Târgul va fi organizat la București în zilele de 18 și 19 februarie, fiind urmat de două sesiuni la Craiova și Constanța în zilele de 21 și 23 februarie. Participarea este gratuita pe baza de inscriere online.

De asemenea, unele dintre instituțiile prezente la târg vin și cu oferte pentru tabere educaționale, individuale sau de grup, în destinații precum Franța, SUA, Elveția, Spania, Germania ori Marea Britanie.

Începând din acest an, cei care doresc să opteze pentru studii postuniversitare în Marea Britanie pot lua un împrumut în valoare de 10.000 de lire, pentru doi ani, concomitent cu un împrumut ERASMUS PLUS de 9.300 de lire, pentru un program de 13.900 de lire pe doi ani.

La târg vor fi aplicate teste de orientare profesională de către reprezentanții Cambridge Occupational Analysts. Testele sunt create pentru copiii și tinerii din diferite grupe de vârstă și au fost testate de-a lungul a peste 25 de ani în mai mult de 50 de țări din întreaga lume.