Peste 5000 de oameni sunt invitati  sa dea nastere padurii la Crosul Padurii Copiilor 2017!Sport, alergare si relaxare pentru padurile de maine. 5000 de oameni sunt invitati la Crosul Padurii Copiilor 2017!

Asociația Padurea Copiilor ii invita pe  mici si mari la cel mai mare eveniment sportiv dedicat unei cauze de mediu – Crosul Padurii Copiilor, pe 3 si 4 iunie 2017.

Editia a 9-a a acestui eveniment aduce o noutate pentru un eveniment European- o proba de stat in iarba. Padurea Copiilor pastreaza misiunea sa unica de a da viata terenurilor degradate din sudul Romaniei prin impadurire, taxele de inscriere fiind donatii pentru viitorii codrii ai României. Un alta noutate este organizarea in paralel a Crosului Padurii Copiilor in doua orase: Bucuresti si Ploiesti!

Crosul Padurii Copiilor este organizat anul acesta sub deviza „Crestem vlastarii Vlasiei!” si promoveaza sportul, activitatile in aer liber si responsabilitatea fata de natura.

140 de zile ne despart de evenimentul ce ofera ocazia locuitorilor din Bucuresti si Ploiesti, dar nu numai, sa alerge, sa pretuiasca mediul înconjurator, sa se relaxeze in iarba si sa contribuie la cresterea de paduri. Pe 3 si 4 iunie, in fiecare dintre cele doua orase, o zi este dedicata curselor de 5,10 și 15 km, iar cealalta este pentru activitati de familie si Regasirea Copilariei, unde oameni de toate varstele se pot bucura de jocuri sportive si ateliere educationale de mediu. Pe 3 iunie alergam in Ploiesti si pe 4 iunie in Bucuresti!

Un alt element nou pentru această editie este  decizia organizatorilor de a cronometra timpul de alergare al tuturor participanților in intrecerile de 5, 10 sau 15 km pentru a transforma placerea alergarii într-o sursa de madrie personala.

Asociatia Padurea Copiilor pregateste o zi cu probe necompetitive,  cum este cursa de 1 km pentru alergarea cu familia. La aceasta intrecere premierea se va face in functie de numarul de inscrisi si de varsta lor, castigand familia cea mai numeroasa, dar si familia cu cel mai tanar si cel mai varstnic reprezentant.

Adevarata provocare e editiei numărul 9 o reprezinta proba de stat in iarba, pentru incepatori si profesionisti. Trei conditii se impun la ambele categorii: renuntarea la orice dispozitive electronice, statul pe iarba fara intrerupere în timpul alocat si relaxarea deplina. Incepatorii pot conversa pentru o jumatate de ora cu cei din jur sau pot lasa mintea sa zburde prin Padurea Copiilor, iar avansatii beneficiază de o ora de meditatie ghidata, acompaniata de muzica reconfortanta.

Pentru un inceput de vara energic, Crosul este însotit de „Regasirea Copilariei”, pe 3 iunie in Bucuresti si pe 4 iunie in Ploiesti. Activitatile propuse au scopul de a incuraja miscarea si timpul de calitate petrecut in familie, intr-o epoca in care dedicam tot mai putina vreme sportului, jocului si naturii.

Crosul Padurii Copiilor se desfasoara inca din 2009, iar anul acesta este o ocazie de a celebra Ziua Copilului si Ziua Internationala a Mediului prin miscare, recreere si timp petrecut in aer liber.