... ...

Guvernul asigura fonduri pentru plata indemnizatiei de crestere a copilului

Share Button

Guvernul asigura fonduri pentru plata indemnizatiei de crestere a copiluluiBugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va fi suplimentat cu suma de 69,652 milioane de lei, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern.

Fondurile sunt necesare pentru a completa sumele alocate deja pentru plata integrală, până la sfârșitul anului 2016, a indemnizației pentru creșterea copilului (ICC), a alocației lunare de plasament, a ajutoarelor sociale și a alocației pentru susținerea familiei.

Principala cauză a înregistrării unor cheltuieli mai mari decât cele estimate o constituie modificările adoptate în acest an în ceea ce privește acordarea ICC, a stimulentului de inserție și a celorlalte drepturi prevăzute de OUG 111/2016, cu aplicabilitate din iulie 2016.

Este vorba despre modificarea prevederilor legale în sensul eliminării plafonului maxim al indemnizației (aceasta fiind calculată la nivelul de 85% din media veniturilor nete lunare realizate de părinte în ultimele 12 luni înainte de nașterea/adopția/încredințarea/tutela copilului), majorării indemnizației minime acordate de la 600 lei la 1.063 lei, majorării în medie cu 4% a celorlalte drepturi, precum și flexibilizarea perioadei luate în calcul pentru stabilirea eligibilității (de la 12 luni în ultimul an, la 12 luni în ultimele 24 de luni).

Numărul total de beneficiari de ICC a crescut de la 184.662 cât s-a estimat inițial, la 208.729 cât au fost înregistrați în luna decembrie 2016.

Share Button

CITESTE SI ALTE STIRI UTILE PENTRU FAMILIA TA:

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Meseria de insotitor al copilului cu autism, predata la cursuri ale societatii civile

Romanii vor putea circula fara viza in Canada de la 1 decembrie 2017

Ecografia transfontanelara, un examen imagistic precis, usor si neinvaziv pentru bebelusi

Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de lei

Cele mai bune filme ale anului pentru publicul tanar, la KINOdiseea YOUTH

Andrei ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii de urgenta, printr-un joc video

Iti amortesc mainile si picioarele? Atentie, poti avea hernie de disc!

loading...