Siameze separate cu succes După ce au trăit unite în zona abdomenului și au împărțit organe vitale timp de peste doi ani, Erika și Eva Sandoval au fost separate cu succes după o operație de peste 18 ore, realizată de medicii spitalului de copii Lucile Packard Stanford din Palo Alto, California (SUA), relatează EFE.

 

Povestea lor a început la 10 august 2014 când Aida Sandoval a descoperit că este însărcinată la 44 de ani, după peste 25 de ani de căsătorie cu Arturo Sandoval și având deja trei copii cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, scrie Agerpres.ro

Fetițele care s-au născut lipite în partea de jos a corpului și împărțeau ficatul, vezica și unul dintre picioare, aveau 70 % șanse să supraviețuiască operației, potrivit medicilor.

Chirurgul Gary Hartman, care a condus o echipă de peste 50 de medici, asistente și personal de specialitate, a declarat că gemenele au ieșit cu bine din operație. Eva, prima născută a stat 17 ore în sala de operații, iar sora ei Erika mai mult de 18 ore pentru a i se reconstrui o parte a corpului.

Fetițele au rămas fiecare cu o parte din ficat, vezică și intestine și unul din picioare și se află în prezent sub observație la Terapie intensivă. Mai târziu, gemenele vor fi supuse unei serii de operații de reconstrucție și tratamente.

 

Pentru a obține banii necesari operației, familia Sandoval a deschis un fond de ajutor online (youcaring.com) sub numele de Sandoval Twins Medical Donation.